Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα
Στάση αναμονής από τους επενδυτές μετά το έκτο ρεκόρ μέσα στο 2024 για τους Dow Jones και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 22:34

Ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα καταγράφουν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών για τις επιδόσεις τους στο δ' τρίμηνο και κυρίως στην διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα και η οποία αναμένεται να στείλει νέα μηνύματα στην αγορά για την επιτοκιακή της πολιτική. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME η πιθανότητα να αφήσει η κεντρική τράπεζα τα επιτόκια αμετάβλητα βρίσκεται στο 97%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 38.466 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,35% μετά την κατάρριψη του ιστορικού του υψηλού για έκτη φορά μέσα στο 2024. Ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει μικρές απώλειες 0,05% πέριξ των 4.925 μονάδων. Σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο τεχνολογικός δείκτης, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 0,75% στις 15.510 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» κοντά στο 7% καταγράφει η μετοχή της General Motors, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία άφησε πίσω της τις προβλέψεις των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο.

Ράλι σημειώνει η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Sanmina, με άνοδο άνω του 26% μετά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών ανά μετοχή και τις προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Whirlpool χάνει 5,89% αφού μοιράστηκε μια χειρότερη από την αναμενόμενη προοπτική για το σύνολο του έτους. Πτώση 6,45%, σημειώνει και η JetBlue, ακόμη και μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων.

Προσαρμοσμένα κέρδη-έκπληξη για το δ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Pfizer, αφού η πτώση στην ζήτηση των προϊόντων για τον Covid ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο. H Pfizer για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε 10 σεντς ανά μετοχή προσαρμοσμένα, ενώ η πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG, πρώην Refinitiv, ήταν ζημία 22 σεντς ανά μετοχή. Όσο για τα έσοδα, η εταιρεία ανακοίνωσε 14,25 δισ. δολάρια, έναντι 14,42 δισ. της πρόβλεψης, μία πτώση 41% από την ίδια περίοδο πριν από ένα έτος. Τα έσοδα από το εμβόλιο Covid και το Paxlovid ήταν 12,5 δισ. δολάρια το 2023, μία πτώση 78% από το ρεκόρ των 57 δισ. δολαρίων το 2022. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί πάνω από 1%.

Όσο για την μετοχή της UPS, αυτή υποχωρεί κοντά στο 8%, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο ανακοίνωσε πως τα έσοδα για ολόκληρο το έτος 2024 θα κυμαίνονται από 92 έως 94,5 δισ. δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 95,57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG (πρώην Refinitiv). Η UPS αντιμετωπίζει υποτονική εγχώρια και διεθνή ζήτηση στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου και προέβλεψε ετήσια έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street την Τρίτη, ενώ θα προχωρήσει και σε μεγάλο αριθμό απολύσεων το 2024.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών των «Magnificent 7». Amazon, Meta και Apple θα δημοσιεύσουν τα τριμηνιαία οικονομικά τους στοιχεία αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ Microsoft και Alphabet αναμένεται να τα ανακοινώσουν στη μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

Μάκρο

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 9,03 εκατομμύρια για το μήνα Δεκέμβριο, έναντι 8,92 εκατομμυρίων το Νοέμβριο. Ο αριθμός είναι υψηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,8 εκατομμύρια, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας στη μηνιαία Έρευνα για τις Νέες Θέσεις Εργασίας και τη Ροή Εργασίας.

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 101.000, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 8,925 εκατ. ανοιχτές θέσεις από 8,79 εκατ. προηγουμένως. Οι προσλήψεις αυξήθηκαν επίσης ελαφρώς, σημειώνοντας αύξηση κατά 67.000, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν κατά 132.000 και οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 85.000.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του αυξήθηκε στις 114,8 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του προηγούμενου μήνα στις 108,0 μονάδες.

Η τελευταία μέτρηση είναι η υψηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια της. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μία μέτρηση στις 115 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BlackRock: Αναβαθμίζει σε overweight τις αμερικανικές μετοχές - Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί για 6-12 μήνες

Ρεκόρ για το νέο 10ετές με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 35 δισ. ευρώ - Αντλεί 4 δισ. ευρώ το Δημόσιο με 3,4%

ΗΠΑ: Στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider