Σε υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός
Σε υψηλό δύο βδομάδων σκαρφάλωσαν οι τιμές του χρυσού σήμερα, υποστηριζόμενες από το πιο ήπιο δολάριο και τις χαμηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Σε υψηλά δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη, βρίσκοντας στήριξη από τις χαμηλές πτήσεις του δολαρίου αλλά και αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Αναλυτικότερα, οι τιμές του χρυσού στην spot αγορά ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.035,32 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας ενδοσυνεδριακά φτάσει στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 16 Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 2.034,20 δολάρια.

«Ένας από τους λόγους που αυξήθηκε η τιμή του χρυσού είναι ότι τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει και το δολάριο βρίσκεται στο κόκκινο, την ίδια στιγμή αναμένεται η απόφαση της Fed για τα επιτόκια αύριο», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.
Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό προϊόν επένδυσης. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σημείωσαν χαμηλό δύο εβδομάδων.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν μέτρια αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, διατηρώντας τον ετήσιο πληθωρισμό κάτω από το 3% για τρίτο συνεχόμενο μήνα και επιτρέποντας ενδεχομένως στη Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος. Μια δημοσκόπηση του Reuters έδειξε τη Δευτέρα ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομία και οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του χρυσού σε ρεκόρ το 2024.

Το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,4% στα 23,11 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 15 Ιανουαρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η πλατίνα spot υποχώρησε 0,6% στα 921,70 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο έχασε 0,6% στα 977,51 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο 5x5» στις ευρωαγορές με «αέρα» μάκρο - Σε υψηλά δύο ετών ο Stoxx 600

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Big Tech: Αλλαγές στις στρατηγικές βιωσιμότητας για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider