Τα ομόλογα «κλέβουν» την λάμψη του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ομόλογα «κλέβουν» την λάμψη του χρυσού
Στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό και κάτω από την πίεση των αυξημένων αποδόσεων των ομολόγων, ο χρυσός υποχώρησε και σήμερα, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες 0,8%.  

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό και κάτω από την πίεση των αυξημένων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ο χρυσός υποχώρησε και σήμερα Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλεια.

Ο χρυσός spot σημείωσε πτώση 0,6% στα 2.020,68 δολάρια ανά ουγγιά . Η εβδομαδιαία του πτώση εκτιμάται στο 0,8%. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό έχασαν επίσης 0,6% στα 2.035,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σε υψηλό δύο εβδομάδων και οι αποδόσεις των διετών έφτασαν σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών, καθιστώντας έτσι τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει έως τώρα από αξιωματούχους της Fed, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν πιθανότατα το παράδειγμά της», εκτίμησε ο Everett Millman, αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins. «Νομίζω ότι τα δεδομένα πιέζουν την τιμή του χρυσού προς τα κάτω, υπάρχει βέβαια "μαξιλάρι" περίπου στα 1.960 δολάρια και δεν περιμένω να δω τον χρυσό να πέφτει κάτω από αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα οι αναθεωρήσεις του πληθωρισμού έδειξαν ότι το ευρύ καλάθι αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,2% τον μήνα, λιγότερο από το αρχικά αναφερόμενο 0,3%, ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Το 61% των επενδυτών βλέπει πλέον πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο, σύμφωνα με τη μέτρηση FedWatch του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τα νέα του πληθωρισμού σπρώχνουν τον S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες

Cisco: Προχωρά σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

«Τσιμπάει» το πετρέλαιο – Ο ΟΠΕΚ βλέπει ισχυρή ζήτηση και δεν αφήνει τις τιμές να πέσουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider