Με ώθηση από τον βρετανικό πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ώθηση από τον βρετανικό πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα οι ευρωαγορές
Ράλι 19% για την Delivery Hero.

Τα νέα από τον πληθωρισμό στη Βρετανία άλλαξαν την ψυχολογία των επενδυτών που κινήθηκαν με μεγαλύτερη άνεση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακόπτοντας την πτωτική τους πορεία. Επίσης μία πληθώρα από εταιρικά αποτελέσματα έφτασε στα χέρια τους, δίνοντάς τους περαιτέρω τροφή για την εξέλιξη της οικονομίας στην Ευρώπη.

Ο ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 4% τον Ιανουάριο, καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για ελαφρά επιτάχυνση, λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ υποχώρησε στο -0,6%, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική αύξηση του Δεκεμβρίου κατά 0,4% και 4% ετησίως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο ετήσια 4,2% και -0,3% για τον Ιανουάριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,50% στις 485,24 μονάδες, με τις μετοχές στον τομέα τεχνολογίας να σημειώνουν άνοδο κατά 1%, με τους περισσότερους τομείς και βασικούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη. Στον αντίποδα, αρνητικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης, υποχωρώντας κατά 0,5%. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη 0,43% στις 4.709 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,39%% στις 16.946 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,76% στις 7.569 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 7.677 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,60% στις 31.320 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.921 μονάδες υποχωρώντας οριακά 0,04%.

Στο ταμπλό η Delivery Hero ενισχύθηκε πάνω από 19% μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας πως οι οργανικές ταμειακές ροές της θα είναι υπεραρκετές για να διακανονίσει τα χρέη της.

Η μετοχή της TUI υποχώρησε 6,82% αφού η εταιρεία εγκατέλειψε την εισαγωγή της στο Λονδίνο, καθώς οι μέτοχοι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του γερμανικού ταξιδιωτικού γίγαντα να εισαχθεί αποκλειστικά στη Φρανκφούρτη. Οι επενδυτές του ομίλου ψήφισαν με ποσοστό 98,35% υπέρ της μετακίνησης του τμήματος των μετοχών του που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου FTSE 250 στο MDAX της Φρανκφούρτης, με τη μεταβίβαση να αναμένεται να γίνει στις 24 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider