Wall Street: Έβγαλε αντίδραση μετά το sell off - Άλμα 35% για την Lyft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έβγαλε αντίδραση μετά το sell off - Άλμα 35% για την Lyft
Προσπάθεια να μαζέψει τις απώλειες της Τετάρτης έκανε το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Να κλείσει την «πληγή» του sell off της Τετάρτης προσπάθησε σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να βγάζουν αντίδραση και να μην αφήνουν τα νέα από τον αμερικανικό πληθωρισμό να τους επηρεάσουν περαιτέρω. Πιθανότατα να άκουσαν και την συμβουλή της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν που τους κάλεσε να μην εστιάζουν στις μικρές διακυμάνσεις του πληθωρισμού αλλά να επικεντρώνονται στην μακροπρόθεσμη τάση, που είναι σαφέστατα πτωτική.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,40% στις 38.424 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,96% πιάνοντας ξανά τις 5.000 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε στο +1,30% στις 15.859 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Lyft πραγματοίησε άλμα 35,12% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και καλύτερο guidance. Συγκεκριμένα για το τρίμηνο κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα από τα 8 σεντς ανά μετοχή σύμφωνα με την πρόβλεψη της LSEG. Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα μετά από ένα τυπογραφικό λάθος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της Airbnb υποχώρησε 1,74%, μαζεύοντας τις απώλειες που είχαν φτάσει ενδοσυνεδριακά στο 4,5%, μετά την ανακοίνωση καθαρής ζημίας 349 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ή 55 σεντς ανά μετοχή, καθώς εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις την επιβάρυναν, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 319 εκατομμυρίων δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της Airbnb αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,22 δισ. δολάρια από 1,9 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μετοχή των Robinhood ενισχύθηκε 13%, μετά την γνωστοποίηση πως τα κέρδη και τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών ανακοίνωσε κέρδη 30 εκατ. δολάρια, ή 3 σεντς ανά μετοχή, το τέταρτο τρίμηνο, σε αντίθεση με απώλεια 166 εκατ. δολαρίων, ή 19 σεντς ανά μετοχή, το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα αυξήθηκαν 24% στα 471 εκατ. δολάρια, εν μέρει χάρη στην αύξηση κατά 8% των εσόδων που βασίζονται σε συναλλαγές που σχετίζονται κυρίως με κρυπτονομίσματα, δήλωσε η εταιρεία.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε στο 2,46% μετά τα νέα πως πλέον ο τεχνολογικός κολοσσός αξίζει περισσότερο από την Amazon. Η Nvidia είχε χρηματιστηριακή αξία κλεισίματος την Τρίτη 1,78 τρισ. δολάρια, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία με βάση την αξία της αγοράς.

H μετοχή της Sony υποχώρησε 4,29%. Ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να ανακοίνωσε το τρίμηνο Δεκεμβρίου λειτουργικά κέρδη 463,3 δισ. γιεν έναντι 428,4 δισ. γεν αναμενόμενα, ενώ στο τμήμα gaming αυτά μειώθηκαν κατά 26%, λόγω της αύξησης των ζημιών από hardware καθώς και της μείωσης των πωλήσεων παιχνιδιών.

Σε ιστορικά υψηλά 14,73%, έκλεισε η μετοχή της Uber Technologies μετά την ανακοίνωση του πρώτου προγράμματος επαναγοράς μετοχών της εταιρείας, αξίας 7 δισ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα της ετήσια κέρδη σε καθαρή βάση από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019.

Βουτιά σχεδόν 5,45% κατέγραψε η μετοχή της Kraft Heinz Co. την Τετάρτη στην Wall Street, αφού οι υψηλότερες τιμές πίεσαν τους όγκους πωλήσεων. Ο κολοσσός των τροφίμων ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 6,86 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο από 7,3 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, μία πτώση 7,1% και 6,99 δισ. δολάρια που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% έφερε η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Διευρύνεται για τον χρυσό η απόσταση από τα 2.000 δολάρια - «Άλμα» 7% για το παλλάδιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider