Σε αύξηση της τιμής στόχου για τον δείκτη βαρόμετρο των παγκόσμιων αγορών, S&P 500, προχώρησε η Bank of America, στις 5.400 από 5.000 μονάδες προηγουμένως.
Η κορυφαία αναλύτρια στρατηγικής και ποσοτικής ανάλυσης δεδομένων του αμερικανικού οίκου για την αμερικανική αγορά, Savita Subramanian, προσάρμοσε τα δεδομένα στο μοντέλο εύλογης αξίας (fair value), με το ασφάλιστρο κινδύνου για τις μετοχές (ERP) να κινείται πιθανώς προς χαμηλότερα επίπεδα, συν τα κανονικοποιημένα κέρδη που είναι πιθανό να είναι υψηλότερα. Ένας ακόμη λόγος είναι η διαφοροποίηση του συνολικού μείγματος του S&P 500 από τη δεκαετία του '80, καθώς οι εταιρείες που απαρτίζουν το δείκτη έχουν το ήμισυ του χρέους, χαμηλότερη μεταβλητότητα σε επίπεδο EPS και έχει μετατοπιστεί από το 70% που αφορούσε εταιρείες εξαρτημένες από το ενεργητικό στο 50% σε asset light εταιρείες.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της BofA (αυξημένες πραγματικές αποδόσεις ομολόγων, χαμηλότερο ERP όπως στις δεκαετίες του '80 και του '90) αποδίδουν ένα στόχο στις 5.050 με με το bear -bull εύρος να κινείται μεταξύ 4.100 έως 6.500 μονάδων.
Τα περιθώρια διατηρήθηκαν παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις των αποδόσεων των ομολόγων και του πληθωρισμού, ενώ στο 4ο τρίμηνο τα EPS έδωσαν περαιτέρω ώθηση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 4%. Το consensus θέτει τον πήχη στα 243 δολάρια που φαίνεται πλέον αρκετά λογικό. Οι αναλυτές της BofA είναι κατά 2% υψηλότερα από το consensus, αυξάνοντας παράλληλα τον πήχη των κανονικοποιημένων κερδών για το 2025 από τα 230 δολάρια σε 240 δολάρια.
Το Sell Side έχει γίνει πιο bullish για τις μετοχές, αλλά η κατανομή των συνταξιοδοτικών ταμείων στις μετοχές εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλό 20 ετών και η θέση σε θεματικές της bullish αγοράς, όπως οι υψηλές beta μετοχές και οι κυκλικοί κλάδοι είναι σε ακραία bearish επίπεδα.