Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό
Απώλειες άνω του 4% για την Meta.

Με μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις έκαναν ποδαρικό στην εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τα επόμενα βήματα της Fed στο πεδίο των μειώσεων στα επιτόκια, ενώ αξιολογούνται και τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε τις συναλλαγές με μικρά κέρδη 47 μονάδων ή 0,12% και διαμορφώθηκε στις 38.769 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,11% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.117 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να κλείνει με απώλειες 0,41% στα επίπεδα των 16.019 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 4% σημείωσε η μετοχή της Super Micro Computer, ενώ πτώση 2% κατέγραψε και η μετοχή της Nvidia, καθώς η επιφυλακτικότητα σχετικά με το ταβάνι των τίτλων που συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύεται.

Απώλειες άνω του 4% σημείωσε και η μετοχή της Meta, ενώ πτώση περίπου 3% σημείωσε και η μετοχή της φαρμακευτικής Eli Lilly.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 2% σημείωσε η μετοχή της UnitedHealth, ενώ άνοδο πέριξ του 2% κατέγραψαν και οι τίτλοι των Nike και Intel.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η αστάθεια ήταν συνεχώς παρούσα στην αμερικανική αγορά, καθώς και οι τρεις κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν χαμηλότερα το πενθήμερο, έχοντας προηγουμένως καταρρίψει για μία ακόμη φορά μέσα στο 2024 τα ιστορικά τους ρεκόρ.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό (CPI)στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο την Τρίτη, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,1% σε ετήσια, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεφάλαια 748 εκατ. δολ. στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στην επερχόμενη IPO

Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Στις προοπτικές της ζήτησης το ενδιαφέρον

ΑΑΔΕ: Στα 6,276 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το 2023 - Με χρέη στην εφορία 3,87 εκατ. φορολογούμενοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider