Wall Street: Πατάει pause μετά το ράλι της Τρίτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πατάει pause μετά το ράλι της Τρίτης
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Τετάρτη οι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να πατάνε φρένο μετά τα χθεσινά κέρδη.

Τελευταία ενημέρωση: 21:17

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Τετάρτη οι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να πατάνε φρένο μετά τη χθεσινή συνεδρίαση όπου συνέχισαν να αγοράσουν big tech μετοχές, οδηγώντας τον S&P 500 σε νέο υψηλό, το 17ο υψηλό της χρονιάς.

Ο βιομηχανικός όρος Dow Jones κερδίζει ποσοστό 0,14%, στις 39.061 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,08% στις 5.171 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite βρίσκεται στο -0,29% στις 16.220 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί 0,67% μαζεύοντας τις απώλειες ενώ και οι μετοχές των Meta και Apple υποχωρούν 0,48% και 0,87% αντίστοιχα. Η Dollar Tree υποχωρεί σχεδόν 14% μετά την ανακοίνωση ασθενών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο. Η εκπτωτική αλυσίδα λιανεμπορίου ανακοίνωσε πως θα κλείσει σχεδόν 1.000 καταστήματα, 600 το πρώτο μισό του 2024 και 370 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη χθες, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ευθυγραμμίστηκαν περίπου με τις προσδοκίες. Οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ημερήσια ποσοστά από τις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι η Fed που θα «σκοτώσει» αυτόν τον οικονομικό κύκλο. Τελικά, αυτό που καθορίζει το τέλος αυτής της επέκτασης θα βασίζεται στο αν έχουμε κάποιο είδος σοκ… Διαφορετικά, θα κινηθούμε σε αυτό που θα θεωρούσαμε «καθυστερημένο κύκλο» για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα», δήλωσε η Gabriela Santos της JPMorgan Asset Management στο CNBC.

Αύξηση 5% σημείωσαν το 2023 παγκοσμίως τα μερίσματα, φτάνοντας σε επίπεδο - ρεκόρ στα 1,66 τρισ. δολάρια, καθώς οι αυξήσεις στις τράπεζες αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες διανομές από τις εταιρείες εξόρυξης. Την κορυφή, ωστόσο, κατέκτησαν δυο τεχνολογικοί κολοσσοί.

Από την τριμηνιαία έκθεση της διαχειρίστριας κεφαλαίων Janus Henderson, που περιλαμβάνει τις 1.200 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες του κόσμου βάσει κεφαλαιακής αξίας, προκύπτει ότι το 86% των επιχειρήσεων είτε αύξησε τα μερίσματά του είτε τα κράτησε σταθερά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Ιστορική αύξηση μισθών - Η μεγαλύτερη της 25ετίας

ΗΠΑ: Η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA ενδέχεται να γίνει μόνιμη

Bloomberg: Ψήφος εμπιστοσύνης από την JPMorgan Chase στην κινεζική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider