Εναλλαγές προσήμων στις Ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εναλλαγές προσήμων στις Ευρωαγορές
Come back με μεικτά πρόσημα κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από τη διήμερη διακοπή λόγω του καθολικού Πάσχα.

Τελευταία ενημέρωση 17.07

Come back με μεικτά πρόσημα κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από τη διήμερη διακοπή λόγω του καθολικού Πάσχα.

Στην εκκίνηση του νέου τριμήνου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,87% ή 4,19 μονάδων και διαμορφώνεται στις 508,45 μονάδες. Αντίστοιχα κινείται και ο Euro Stoxx 50 με πτώση 1,14%, στις 5.047 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 αποδυναμώνεται 0,08%, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινείται με απώλειες 1,09%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,86%. Στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,83% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται -0,99% στις 34.402 μονάδες.

Οι ευρωαγορές «αποχαιρέτισαν» το πρώτο τρίμηνο του 2024 με κέρδη περίπου 6,8%, με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος δείχνει να αποκλιμακώνεται.

Μάκρο

Στα μακροικονομικά μεγέθη της ημέρας περιλαμβάνονται τα νέα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, η οποία το μήνα Μάρτιο, συρρικνώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς από ότι τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης μεταποίησης (PMI), με στοιχεία της S&P Global υποχώρησε στο 46,1 από 46,5 τον Φεβρουάριο, μαρκάροντας τον 21ο μήνα που η τιμή του βρίσκεται κάτω από 50.

Ανακοινώθηκαν ακόμη νέα θετικά δεδομένα για τον πληθωρισμό στην Γερμανία που σημείωσε αποκλιμάκωση σε 6 κρατίδια. Σύμφωνα με το Reuters, ο πληθωρισμός στις σημαντικές οικονομικά περιοχές κινήθηκε από 3,5% και κάτω το Μάρτιο.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σημείωσε για το Μάρτιο, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού από τον Ιούνιο του 2021, στο 2,3%.

Αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη και θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για το ρυθμό αύξησης των τιμών, ενόψει και της επόμενης απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια τον Απρίλιο.

Στη Βρετανία δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών, που έδειξαν άνοδο 1,6% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αξιολογούν νέα οικονομικά στοιχεία.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,09% στα επίπεδα των 39.838 μονάδων, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.074 μονάδες, με πτώση 0,08%. Ο δείκτης Shenzhen Component έκλεισε με κέρδη 2,17% στις 16.900 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα διαμορφώθηκε στις 2.753 μονάδες, με άνοδο 5,30 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ο Μάρτιος κόστισε στο Χρηματιστήριο τον «αέρα» υπεραπόδοσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider