Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επιστροφή από τις αργίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επιστροφή από τις αργίες
Στα κόκκινα οι ευρωαγορές μετά το διήμερο «ρεπό» λόγω καθολικού Πάσχα.

Η πρώτη συνεδρίαση μετά την διήμερη διακοπή λόγω του καθολικού Πάσχα, έκλεισε αρνητικά για τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά από μία ημέρα με πολλές εναλλαγές στα πρόσημα.

Αναλυτικά, την πρώτη μέρα του β' τριμήνου του 2024, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,75% ή 3,82 μονάδων και διαμορφώνεται στις 508,83 μονάδες. Αντίστοιχα κινείται και ο Euro Stoxx 50 με πτώση 1,22%, στις 5.043 μονάδες. Η πλειοψηφία των δεικτών ήταν «κόκκινη» με τις μετοχές των λιανικών πωλήσεων να σημειώνουν πτώση 2,1% ενώ της εξόρυξης άνοδο 1,9%

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 αποδυναμώθηκε 0,23%, με τα νέα στοιχεία για τη Βρετανία να δείχνουν άνοδο 1,6% για το Μάρτιο σε ετήσια βάση για τις τιμές κατοικιών. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide.

Παρά τα ενθαρρυντικά δεδομένα για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, ο οποίος αποκλιμακώθηκε στο 2,3%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2021, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινήθηκε με απώλειες 1,21%.

Οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν επίσης απώλειες καθώς στη Γαλλία ο CAC 40 έχασε 0,92%, στην Ισπανία ο IBEX 35 κατέγραψε πτώση 0,88% όπως και ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο που βρέθηκε στο -1,17% και στις 34.343 μονάδες.

Στο κάδρο των επενδυτών βρέθηκαν και τα νέα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, η οποία το μήνα Μάρτιο, συρρικνώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς από ότι τον Φεβρουάριο. Αναμένεται αύριο η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τις κινήσεις των traders.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωαγορές αποχαιρέτισαν» το πρώτο τρίμηνο του 2024 με κέρδη περίπου 6,8%, με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος δείχνει να αποκλιμακώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό πισωγύρισμα στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο το ταμπλό - «Καπνός» οι 1.400 μονάδες

Deutsche Bank: Ο Μάρτιος κόστισε στο Χρηματιστήριο τον «αέρα» υπεραπόδοσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider