Η ένταση στη Μέση Ανατολή έστειλε το χρυσό σε νέα υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ένταση στη Μέση Ανατολή έστειλε το χρυσό σε νέα υψηλά
Η ένταση στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί στην περιοχή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στην Δαμασκό, ώθησαν ακόμα ψηλότερα το χρυσό

Η ένταση στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί στην περιοχή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στην Δαμασκό, έστειλαν τον χρυσό σε νέα υψηλά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό την ενίσχυση του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.268,44 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα έπιασε στο ιστορικό υψηλό των 2.276,89 δολαρίων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 1,1% υψηλότερα στα 2.281,8 δολάρια.

Μέχρι στιγμής ο χρυσός κινείται σχεδόν 10% υψηλότερα τη φετινή χρονιά.

«Βλέπουμε κάποια από την ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια να στρέφεται προς το χρυσό, η οποία σχετίζεται με τα ισραηλινά χτυπήματα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία», δήλωσε ο Daniel Ghali της TD Securities.

«Αυτό που κάνει το ράλι του χρυσού τόσο ασυνήθιστο είναι ότι συμβαίνει παρά τους σημαντικούς αντίθετους ανέμους, με το δολάριο ΗΠΑ να αυξάνεται, τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται και να μεγαλώνει η πιθανότητα να παραμείνουν τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερη διάρκεια στις ΗΠΑ», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Το δολάριο εκτινάχθηκε μετά τα στοιχεία της Δευτέρας που έδειξαν ότι η μεταποίηση στις ΗΠΑ αυξήθηκε για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε υψηλά πέντε μηνών το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 85 δολάρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επιστροφή από τις αργίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider