Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent
Yο αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε 0,05% στα 82,73 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 0,21% στα 87,11 δολάρια το βαρέλι.

«Διχασμένη»... εικόνα παρουσίασε το πετρέλαιο την Πέμπτη, ελέω των φόβων για μια γενικευμένη σύρραξη Ισραήλ - Ιράν και των αναπάντεχων διαταραχών στην παγκόσμια αγορά αργού. Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε 0,05% στα 82,73 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 0,21% στα 87,11 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως χτες οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν την Τετάρτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Οι αναλυτές απέδωσαν τη πτώση στην τέταρτη σερί εβδομαδιαία άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς και στην ανησυχία για τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης της Κίνας στον απόηχο των πρόσφατων οικονομικών στοιχείων. Οι τιμές υποχώρησαν επίσης καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να μετριάσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή περιμένει να δει τι θα κάνει το Ισραήλ απέναντι στο Ιράν.

«Τώρα που είχαμε αυτό το μεγάλο sell-off, οι traders επιστρέφουν» τονίζει ο Φιλ Φιν, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Price Futures Group, συμπληρώνοντας ότι η ζήτηση για πετρέλαιο φαίνεται σταθερή, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης στον ορίζοντα.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναφέρει την Τετάρτη μια άνοδο 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεψαν αύξηση 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider