Wall Steet: Έκανε το «8 στα 8» ο Dow - Η καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Steet: Έκανε το «8 στα 8» ο Dow - Η καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο
Ακόμα μία «πράσινη» συνεδρίαση κατέγραψε ο Dow Jones, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό σερί.

Ακόμα μία «πράσινη» συνεδρίαση κατέγραψε ο Dow Jones την Παρασκευή στην Wall Street, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό κερδοφόρο σερί 8 στα 8 και σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα τη φετινή χρονιά.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,32% στις 39.512 μονάδες, για το μεγαλύτερο «πράσινο» σερί του εντός του 2024, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,14% στις 5.221 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,03% στις 16.340 μονάδες. Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,16% το επταήμερο, η καλύτερη εβδομάδα από τον Δεκέμβριο και η τέταρτη θετική στη σειρά. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν και οι δύο μια τρίτη συνεχόμενη νικηφόρα εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο 1,85% και 1,14%, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής αντανακλούν μια μεγάλη άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα, υποχώρηση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αφού ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το Μάιο ήταν 67,4 από 77,2 τον Απρίλιο, αρκετά μακριά από την πρόβλεψη του Dow Jones για 76, σημειώνοντας τη χαμηλότερη μέτρησή του σε περίπου έξι μήνες. Σε μηνιαία βάση, πρόκειται για μείωση κατά 12,7%, αλλά σε ετήσια βάση σημειώθηκε αύξηση 14,2%.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι «ο πληθωρισμός δεν κινείται ούτε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Brian Nick αναλυτής στο Macro Institute. «Σε "χτυπάνε" και από τις δύο πλευρές – οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από την οικονομία και θα παραμείνουν χειρότερα, και ανησυχούν για τον πληθωρισμό. Και αυτό δεν είναι μια ευχάριστη φόρμουλα για τις μετοχές ή τα ομόλογα».

Στο ταμπλό, η μετοχή της Novavax στο εκτοξεύθηκε μέχρι το +140% μετά την ανακοίνωση πως προχώρησε σε συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων με την Sanofi για την εμπορική διάθεση του εμβολίου της για τον ιό Covid - 19 και για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου που θα προστατεύει συνδυαστικά από κορονοϊό και γρίπη. Πρόκειται για μία συμφωνία με την οποία η Novavax επιβεβαιώνει την παρουσία της στο χώρο και παίρνει μεγάλη ώθηση μετά την κατάρρευση της ζήτησης για το εμβόλιο του Covid τα τελευταία δύο χρόνια καθώς το Φεβρουάριο του 2023 είχε δηλώσει ότι έχει «σημαντικές αμφιβολίες» για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της. Τελικά η μετοχή έκλεισε στο +98%.

H μετοχή της εταιρείας κατασκευής ηλιακών συστημάτων Array Technologies, απώλεσε το αρχικό ράλι του +9% για να ολοκληρώσει στο 2%, μετά την ανακοίνωση πως τα προσαρμοσμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ήταν 6 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα 153,4 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών της FactSet που έβλεπαν ζημία 4 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα 141,2 εκατ. δολάρια.

Επίσης, η 3M είχε από τις καλύτερες επιδόσεις του Dow, καθώς οι μετοχές αυξήθηκαν περίπου 1,9% μετά από την αναβάθμιση της σύστασή της από την HSBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 0,2% για το WTI, απώλειες 0,2% για το Brent

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600, DAX, FTSE και CAC 40

Χρυσός: Τα ήπια μάκρο των HΠΑ τον έστειλαν σε υψηλό 3 εβδομάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider