Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωαγορές μετά τα ρεκόρ που σημειώθηκαν την Παρασκευή με τους επενδυτές να αναμένουν τώρα, νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,03%, στις 520,60 μονάδες, με τη πλειονότητα των επιμέρους κλάδων να διαπραγματεύεται στα «κόκκινα». Των απωλειών ηγήθηκαν ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών με πτώση 0,9% ενώ άλμα 1,4% σημείωσε ο κλάδος των αυτοκινήτων. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διολίσθησε κατά 0,14% στις στις 5.077,75 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σκαρφάλωσαν σε υψηλό εννέα ετών, ακολουθώντας μία πολύ επιτυχημένη περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αποδυναμώθηκε 0,11% στις 18.735,85 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,12% στις 8.209,28 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 απώλεσε 0,22% στις 8.414,99 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,47% στις 34.819 μονάδες ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 11.149,77 μονάδες με +0,40%.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου στις ΗΠΑ αναμένονται την Τετάρτη, με τους traders να αισιοδοξούν ότι η επιστροφή στις αυξήσεις επιτοκίων έχει απομακρυνθεί από το «τραπέζι» της Fed παρά τις τελευταίες εκθέσεις για τον πληθωρισμό που έδειξαν κάποια, πιο ανεβασμένα, νούμερα των αναμενόμενων.

Στα «μάκρο» η οικονομία της Ευρωζώνης θα επεκταθεί πιο γρήγορα φέτος από αυτό που αναμενόταν, καθώς το μεγαλύτερο μέλος του μπλοκ εξέρχεται από μια φάση σχεδόν στασιμότητας που διήρκεσε περισσότερο από ένα έτος, έδειξε δημοσκόπηση του Bloomberg. Η παραγωγή στη νομισματική ένωση των 20 εθνών θα αυξηθεί κατά 0,7% το 2024 -περισσότερο από το 0,5% που είχε προβλεφθεί στην τελευταία μηνιαία έρευνα. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη Γερμανία αναμένεται να ενισχυθεί τώρα κατά 0,2%, σε σύγκριση με 0,1% προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider