Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq - «Κατρακύλα» για Gamestop και AMC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq - «Κατρακύλα» για Gamestop και AMC
Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.300 μονάδες ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21:15

Με νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 και τον Nasdaq ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Wall Street την Τετάρτη προσθέτοντας στις ήδη ισχυρές επιδόσεις που καταγράφουν μέχρι στιγμής το 2024, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% από τον Μάρτιο, χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 0,4%, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα επίπεδα που θα σήμαναν μείωση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 39.861 μονάδες, ο S&P 500 ανέρχεται στις 5.305 μονάδες με 1,11% άνοδο, ενώ ο Nasdaq προσθέτει 1,39% στις 16.742 μονάδες.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό ανέβασε την αισιοδοξία των επενδυτών ότι μία μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις ενέργειες της Fed δίνουν τώρα 51,7% πιθανότητα η τροποποίηση της νομισματικής πολιτικής να συμβεί στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στον κλάδο των επιχειρήσεων πτώση άνω του 19% σημειώνει η μετοχή της AMC, ενώ άνω του 24% «κατρακυλά» η μετοχή της Gamestop, καθώς υποχωρεί η φρενίτιδα για τις «μετοχές memes» που αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα, μετά την επανεμφάνιση στα social media του χρήστη «Roaring Kitty», ο οποίος ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer να σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Ακόμη, η μετοχή της Petrobras, της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας καταγράφει πτώση άνω του 7% μετά από ανακοίνωση, χθες Τρίτη, της κυβέρνησης του βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα με την οποία αποπέμπει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ζαν Πολ Πράτσις.

Μάκρο

Αμετάβλητες ήταν τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου το οποίο ταυτόχρονα αναθεώρησε καθοδικά και τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του Μαρτίου, σε αύξηση 0,6%, αντί για 0,7% που είχε αναφέρει προηγουμένως.

Για τον Απρίλιο οι αναλυτές περίμεναν οι λιανικές πωλήσεις να αυξηθούν κατά 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,0% τον Απρίλιο.

Οι λιανικές πωλήσεις χωρίς τα αυτοκίνητα, τη βενζίνη, τα οικοδομικά υλικά και τις υπηρεσίες τροφίμων, υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα μετά την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Μαρτίου για άνοδο κατά 1,0%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σβήνει» η φρενίτιδα για τις μετοχές memes - Απώλειες άνω του 10% για Gamestop και AMC

Οι μέτοχοι της BHP «βλέπουν» και τρίτη προσφορά για την Anglo

gazzetta
gazzetta reader insider insider