Οι μέτοχοι της BHP «βλέπουν» και τρίτη προσφορά για την Anglo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μέτοχοι της BHP «βλέπουν» και τρίτη προσφορά για την Anglo
Σε μια τρίτη και βελτιωμένη προσφορά αναμένουν οι μέτοχοι της BHP Group και της Anglo American ότι θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, προτού λήξει η διορία της επόμενης εβδομάδας. 

Mια τρίτη και βελτιωμένη προσφορά αναμένουν οι μέτοχοι της BHP Group και της Anglo American ότι θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, παρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε την Τρίτη, και προτού λήξει η διορία της επόμενης εβδομάδας.

Η Anglo έχει απορρίψει ήδη δύο προσφορές της BHP σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να αποκόψει τις εισηγμένες δραστηριότητές στη Νότια Αφρική, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «σημαντική αβεβαιότητα» στους μετόχους. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητες σε διαμάντια, πλατίνα και άνθρακα, εστιάζοντας στον χαλκό και το σιδηρομετάλλευμα.

Ωστόσο, οι μέτοχοι και των δύο εταιρειών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, μερικοί από τους οποίους αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για μια νέα προσφορά πριν από τη λήξη της διορίας στις 22 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ντάιμον καλεί επειγόντως τις ΗΠΑ να καταπιαστούν με το ζήτημα του ελλείμματος

Προς νότια Αφρική στρέφει τα «φτερά» της η Qatar Airways

Boeing: Έρχονται ποινικές διώξεις για τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα του 2018 και 2019

gazzetta
gazzetta reader insider insider