Wall Street: Πάνω από τις 40.000 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones - Για πρώτη φορά στην ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πάνω από τις 40.000 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones - Για πρώτη φορά στην ιστορία
Πέντε διαδοχικές εβδομάδες με κέρδη στην αμερικανική αγορά - «Βουτιά» άνω του 25% για την GameStop.

Ακόμα ένα ορόσημο καταρρίφθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street, καθώς ο δείκτης Dow Jones -έχοντας φλερτάρει την Πέμπτη με την κατάκτηση κι αυτής της κορυφής- έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, καταφέρνοντας να κλείσει πάνω από το φράγμα των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία της αμερικανικής αγοράς.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης σημείωσε άνοδο 134 μονάδων ή 0,34% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 40.003 μονάδες, πιάνοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό μέσα στο 2024. Με άνοδο 0,12% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 5.303 μονάδες, έχοντας πιάσει το δικό του ορόσημο των 5.300 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Στον αντίποδα, οριακές απώλειες 0,07% κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να ολοκληρώνει την συνεδρίαση στις 16.685 μονάδες.

Πλέον, ο Dow Jones μετρά πέντε διαδοχικές εβδομάδες με κέρδη, ενώ οι S&P και Nasdaq διανύουν το μεγαλύτερο ανοδικό τους σερί από τον Φεβρουάριο. Η λήξη της εβδομάδας βρήκε τον Dow Jones υψηλότερα κατά 1,2%, ενώ S&P και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,5% και 2,1% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, βουτιά σχεδόν 20% κατέγραψε η μετοχή της GameStop μετά την ανακοίνωση πως σχεδιάζει να πουλήσει 45 εκατ. μετοχές, ενώ στα προκαταρκτικά αποτελέσματα που παρουσίασε, οι πωλήσεις σημειώνουν πτώση το πρώτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 1% κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart και Caterpillar, ενώ άνοδο 4% σημείωσε ο τίτλος της Valero Energy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασήμι: Ξεπέρασε τα 30 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

Tesla: Νέος κύκλος απολύσεων - Εκτός εταιρείας 600 υπάλληλοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider