Deutsche Bank: Αναβάθμισε στις 5.500 μονάδες τον στόχο για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Αναβάθμισε στις 5.500 μονάδες τον στόχο για τον S&P 500
Προς τα πάνω αναθεώρησαν το στόχο για τον S&P 500 οι αναλυτές της Deutsche Bank και εκτιμούν ότι θα φθάσει στις 5.500 μονάδες στο τέλος του 2024, αφού αναμένουν ότι θα ενισχυθεί από την υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Προς τα πάνω αναθεώρησαν το στόχο για τον S&P 500 οι αναλυτές της Deutsche Bank και εκτιμούν ότι θα φθάσει στις 5.500 μονάδες στο τέλος του 2024, αφού αναμένουν ότι θα ενισχυθεί από την υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα αναλυτών της Deutsche Bank με επικεφαλής τον Binky Chadha, ανακοίνωσε τον νέο στόχο σε σημείωμα που κοινοποιήθηκε στο MarketWatch την Παρασκευή. Ο αριθμός των 5.500 μονάδων είναι 400 μονάδες υψηλότερος από τον προηγούμενο στόχο της τράπεζας και περίπου 4% πάνω από το κλείσιμο του S&P 500 την Παρασκευή στις 5.303,27 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Η Deutsche Bank απέδωσε την αύξηση σε βελτιωμένες προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη το 2024, με τους αναλυτές να αναμένουν τώρα πως τα συνολικά κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα φτάσουν τα 258 δολάρια ανά μετοχή φέτος. Αυτό θα ισοδυναμούσε με ανάπτυξη 13% από έτος σε έτος, υψηλότερη από τη εκτίμηση της Wall Street του 11,1% που αναφέρθηκε πρόσφατα από το FactSet.

Ακόμα κι αν η αύξηση των κερδών δεν ανταποκρίνεται στον στόχο της Deutsche Bank, οι αναλυτές αναμένουν ότι η αισιοδοξία για τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής προς τα κέρδη του S&P 500 πολλαπλάσια. Η αναλογία τιμής προς κέρδη του S&P 500 βρίσκεται επί του παρόντος στο 20:7, που είναι πάνω από τους μέσους όρους 5ετίας και 10ετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

«Βλέπουμε ότι ο κύκλος κερδών έχει πολλά σκέλη. Ενώ όλη η ανάπτυξη μπορεί να μην υλοποιηθεί φέτος, βλέπουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς σε μια συνεχή ανάκαμψη να αυξάνεται μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας πολλαπλάσια μετοχικά κεφαλαία», έγραψε η ομάδα της Deutsche Bank στο σημείωμα.

Στις 5.500, ο νέος στόχος της Deutsche Bank αντιπροσωπεύει μία από τις πιο «bullish» προβλέψεις για τις μετοχές. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπράιαν Μπέλσκι της BMO αύξησε τον στόχο για τον δείκτη σε 5.600 μέχρι το τέλος του έτους, επί του παρόντος τον υψηλότερο στη Wall Street.

Ο Μαίκλ Γουίλσον της Morgan Stanley αύξησε επίσης πρόσφατα τον στόχο του S&P 500, λέγοντας ότι τώρα αναμένει ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 5.400 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Αν και δεν είναι άμεση σύγκριση δεδομένης της διαφοράς στα χρονικά πλαίσια, η προηγούμενη πρόβλεψη 12 μηνών του Wilson ανέφερε πως ο S&P 500 να πέσει στις 4.500 έως το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν ράλι τον Μάιο, με τον Dow Jones να κλείνει πάνω από τις 40.000 την Παρασκευή για πρώτη φορά.

Ο S&P 500 έφθασε επίσης σε νέο κλείσιμο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, μετά την υποχώρηση κατά 4,6% που είχε καταγράψει από το τελευταίο peak του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βγήκαν ξανά μπροστά οι τράπεζες - Υπέρβαση των 1.500 μονάδων στο ΧΑ

Mytilineos: Στα 48,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Piraeus Securities

Ενισχύεται το «value story» της Eurobank - Αυξάνει την τιμή στόχο η Jefferies

gazzetta
gazzetta reader insider insider