Wall Street: Νέo ρεκόρ για τον Nasdaq με το βλέμμα στην Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέo ρεκόρ για τον Nasdaq με το βλέμμα στην Nvidia
Ράλι 2% για τον κολοσσό της ΑΙ εν αναμονή των επιδόσεών της για το α' τρίμηνο. Έχασε τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones.

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει τα νέα ιστορικά υψηλά που καταρρίφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι την Κυριακή σε αεροπορικό δυστύχημα έφερε επιφυλακτικότητα στις κινήσεις των επενδυτών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -μετά το κλείσιμο-ορόσημο της Παρασκευής πάνω από τις 40.000 μονάδες- σημείωσε απώλειες 195 μονάδων ή 0,49% και διαμορφώθηκε στις 39.807 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,09% στις 5.308 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τις συναλλαγές ενισχυμένος κατά 0,65% στις 16.794 μονάδες, επιτυγχάνοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό μέσα στο 2024.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 2% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia εν αναμονή της δημοσίευσης των επιδόσεών της για το α' τρίμηνο για την χρήση του 2024, που αναμένονται την Τετάρτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού έχει ενισχυθεί κατά 91,5% μόνο μέσα στο 2024 και βρίσκεται 203,2% υψηλότερα τον τελευταίο ένα χρόνο. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia κατέχει πλέον την τρίτη θέση στον S&P 500 και ανέρχεται στα 2,3 τρισ. δολάρια, γεγονός που σημαίνει πως τα αποτελέσματά της μπορούν να έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στην αγορά.

Στον αντίποδα, απώλειες 4,5% σημείωσε η μετοχή της JP Mprgan, καθώς ο CEO της τράπεζας Τζέμι Ντάιμον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν ευρέως στην αγορά.

Την Τετάρτη, αναμένονται ακόμη, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου - 1 Μαΐου, ενώ οι επενδυτές θα αντλήσουν επιπλέον πληροφορίες από άλλες μετρήσεις οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, των νέων αιτήσεων ανεργίας και των παραγγελιών ανθεκτικών αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google επενδύει πάνω από 1,1 δισ. δολάρια στην Φινλανδία για την ανάπτυξη της ΑΙ στην Ευρώπη

Revolut: Πλουτίζει τους υπαλλήλους της με μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

Τζέφερσον (Fed): Πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει σε βιώσιμη πορεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider