Η Google επενδύει πάνω από 1,1 δισ. δολάρια στην Φινλανδία για την ανάπτυξη της ΑΙ στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google επενδύει πάνω από 1,1 δισ. δολάρια στην Φινλανδία για την ανάπτυξη της ΑΙ στην Ευρώπη
Επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων προγραμματίζει η Google -θυγατρική της Alphabet- στην Φινλανδία, με στόχο να προωθήσει την επιχειρηματική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Ευρώπη.

Επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων προγραμματίζει η Google -θυγατρική της Alphabet- στην Φινλανδία, με στόχο να προωθήσει την επιχειρηματική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδύσεις αφορούν στην ανάπτυξη και επέκταση των data centers που διατηρεί ο τεχνολογικός κολοσσός στην σκανδιναβική χώρα

Τα τελευταία χρόνια η δημιουργία data centers στις σκανδιναβικές χώρες έχει γνωρίσει αξιοσημείωτη άνθιση κυρίως λόγω του ψυχρότερου κλίματος της περιοχής, των φορολογικών ελαφρύνσεων και της άφθονης διαθεσιμότητας ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία απαιτείται για την λειτουργία των κέντρων δεδομένων.

Σημειώνεται πως εκτός από την επένδυση στην Φινλανδία, ο γίγαντας αναζήτησης και cloud ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κατασκευάσει νέα data centers στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ

Η Google δεν σκοπεύει να χάσει την πρωτιά στην αναζήτηση και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider