Εξασθενεί το θετικό momentum στις ευρωαγορές - Άλμα 47% για XP Power

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξασθενεί το θετικό momentum στις ευρωαγορές - Άλμα 47% για XP Power
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές την Τρίτη οι περισσότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχώρησε το θετικό αίσθημα που είχε διαμορφωθεί στην χθεσινή συνεδρίαση.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές την Τρίτη οι περισσότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχώρησε το θετικό αίσθημα που είχε διαμορφωθεί στην χθεσινή συνεδρίαση. Οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που θα ρίξουν περισσότερο φως στις προθέσεις της σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Την Τετάρτη αναμένεται και η έκθεση για τον πληθωρισμό στην Βρετανία όπου οι αναλυτές αναμένουν σημαντική πτώση, λίγο πριν το στόχο του 2% της BoE.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο -0,21%, με τους περισσότερους κλάδους να είναι στο κόκκινο. Ο κλάδος των τροφίμων σημείωσε απώλειες απώλειες 0,83% και των εξορύξεων 0,75%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 υποχώρησε κατά 0,56% στις 5.045 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης βρέθηκε στο -0,23% στις 18.726 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 αποδυναμώθηκε 0,67% στις 8.141 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 διολίσθησε 0,09% στις 8.416 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,64% στις 34.603 μονάδες μετά το καμπανάκι του ΔΝΤ για το ιταλικό χρέος ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 11.334 μονάδες με απώλειες 0,04%.

Στο ταμπλό η μετοχή της XP Power εκτοξεύθηκε πάνω από 47%, μετά την είδηση πως η Advanced Energy Industries έκανε προσφορά εξαγοράς για την εταιρεία που εδρεύει τη Σιγκαπούρη, εκτιμώντας την στα 571 εκατομμύρια λίρες (726 εκατομμύρια δολάρια). Η Advanced Energy Industries που είναι εισηγμένη στο Nasdaq, αναθεώρησε την προσφορά της των 17 λιρών ανά μετοχή που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2023 για την εισηγμένη στο Λονδίνο XP Power, σε 19,50 λίρες ανά μετοχή. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα premium 68% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 20 Μαΐου. Η XP Power έχει κεφαλαιοποίηση 275,66 εκατ. λίρες, σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η μετοχή της AstraZeneca, αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε σχέδια για σχεδόν διπλασιασμό των εσόδων μέχρι το 2030, ενισχύθηκε 2,22%.

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών της ενέργειας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Destatis, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 3,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αυξήθηκαν κατά 25% τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία μέσα στο 2023

ΔΝΤ: Καμπανάκι για το τεράστιο χρέος της Ιταλίας - «Μπορεί να διαβρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών»

AstraZeneca: Στόχος τα 80 δισ. δολάρια έσοδα έως το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider