AstraZeneca: Στόχος τα 80 δισ. δολάρια έσοδα έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Στόχος τα 80 δισ. δολάρια έσοδα έως το 2030
Τα σχέδια να αυξήσει τα συνολικά της έσοδα στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 — 75% υψηλότερα από 45,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ανακοίνωσε την Τρίτη η AstraZeneca.

Τα σχέδια της να αυξήσει τα συνολικά της έσοδα στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 — 75% υψηλότερα από τα 45,8 δισ. δολάρια το 2023, ανακοίνωσε την Τρίτη η AstraZeneca.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός θα επικεντρωθεί στις τομείς της ογκολογίας, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων και των σπάνιων ασθενειών και αναμένει να κυκλοφορήσει επιπλέον 20 φάρμακα τα επόμενα έξι χρόνια.

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή τη φιλοδοξία των 80 δισεκατομμυρίων λόγω του χαρτοφυλακίου και του εύρους και της κλίμακας του χαρτοφυλακίου που βλέπουμε σήμερα», δήλωσε η CFO της AstraZeneca, Aradhana Sarin, στο CNBC την Τρίτη.

«Πολλά από αυτά τα φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν φάρμακα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε η Sarin. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι αυτός ο στόχος εσόδων θα μπορούσε να επιιτευχθεί ετησίως για πολλά από τα επερχόμενα φάρμακα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές της AstraZeneca ενισχύονται σήμερα περίπου 1,5% μετά την ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα σχέδια της AstraZeneca περιλαμβάνουν την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία τουλάχιστον των μισών πιθανών καρκίνων και την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων σε κλασικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Revolut ενισχύει κατά 60% τις επενδύσεις στην Ελλάδα - Στόχος να φτάσει τους 1,5 εκατ. πελάτες έως το 2025

Austriacard: Απέκτησε το 100% της βρετανικής εταιρείας LSTech

ΗΠΑ: Ζημία 327 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η εταιρεία ΤΜΤG του Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider