Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street - Απώλειες άνω των 300 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street - Απώλειες άνω των 300 μονάδων για τον Dow
Στα «κόκκινα» βρίσκεται την Τετάρτη η Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 19:25

Στα «κόκκινα» βρίσκεται την Τετάρτη η Wall Street , καθώς η Nvidia που στην τελευταία συνεδρίαση οδήγησε τον Nasdaq για πρώτη φορά στην ιστορία του σε κλείσιμο άνω των 17.000 μονάδων αποδυναμώνεται άνω του 2%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,88% ή 340 μονάδες στις 38.513 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,58% στις 5.275 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,38% στις 16.957 μονάδες.

Πρόκειται για την πρώτη διαπραγμάτευση στην οποία η Nvidia βρίσκεται με αρνητικό πρόσημο μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της για το α' τρίμηνο την προηγούμενη εβδομάδα. Τις τρεις πρώτες μέρες που ακολούθησαν, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε γύρω στο 20%.

Παράλληλα, η πτωτική τάση της Τετάρτης αποδίδεται και στην αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου για δεύτερη ημέρα, με τιμή διαπραγμάτευσης πάνω από το 4,6%.

Παρ' όλα αυτά, οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά να ολοκληρώσουν τον μήνα με εντυπωσιακά κέρδη. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 είναι στο 5% σε μηνιαία βάση, ενώ σχεδόν 2% έχει ενισχυθεί ο Dow Jones. «Κερδισμένος» του Μαΐου αναδεικνύεται ο Nasdaq με κέρδη πάνω από 8%.

Στον κλάδο των επιχειρήσεων, πτώση 3,8% σημειώνει η μετοχή της ConocoPhilips, μετά την ανακοίνωση ότι η πετρελαϊκή πρόκειται να εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστριά της Marathon Oil σε ένα deal 17 δισ. δολαρίων. Στον αντίποδα, η μετοχή της Marathon Oil ενισχύεται πάνω από 8%.

«Κατρακυλά» 14,4% η μετοχή της American Airlines αφού η εταιρεία αναθεώρησε καθοδικά τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του β' τριμήνου.

Επίσης, η Abercrombie & Fitch ανακοίνωσε πωλήσεις αυξημένες κατά 22% σε ετήσια βάση για το α' τρίμηνο του 2024, το οποίο είναι πλέον το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του λιανοπωλητή. Η μετοχή της εταιρείας «εκτοξεύεται» 20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BHP: Ζητά παράταση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Anglo American

Η ConocoPhilips αποκτά τη Marathon Oil σε ένα deal 17 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider