Ήπια ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 11% για την Auto Trader

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 11% για την Auto Trader
Οι δείκτες προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους την αρνητική τάση της εβδομάδας

Τελευταία ενημέρωση: 15:23

Ήπιες ανοδικές διακυμάνσεις καταγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους την αρνητική τάση αυτής της εβδομάδας που προκάλεσαν οι πιέσεις από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,33% στις 515,10 μονάδες, συνεχίζοντας στο κλίμα των δύο σερί πτωτικών συνεδριάσεων, κλείνοντας μάλιστα την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου. Οι κλάδοι κινούνται σε μεικτό έδαφος, με τις μετοχές της υγείας να ενισχύονται κατά 0,74%. Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης υποχωρούν 1,6% καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τον αντίκτυπο που είχε η απόφαση της Anglo American να απορρίψει και την τελευταία προσφορά της BHP, με την πρώτη να την χαρακτηρίζει «εξαιρετικά περίπλοκη». Ο Eurostoxx 50 διαμορφώνεται στις 4.967 μονάδες, με κέρδη 0,10%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είναι σχεδόν αμετάβλητος στα επίπεδα των 18.472 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,22% στις 7.952 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι στο +0,30% στις 8.208 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,62% στις 34.361 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 11.289 μονάδες, με +1,30%.

Στο ταμπλό η μετοχή της βρετανικής Auto Trader πραγματοποιεί άλμα άνω του 11% μετά την ανακοίνωση του Ομίλου πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 26% σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία δύο εκθέσεις πληθωρισμού την Παρασκευή.

Πρώτη που θα κυκλοφορήσει θα είναι της Ευρωζώνης, εν μέσω αβεβαιότητας για το πόσες φορές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος πέρα ​​από την αναμενόμενη πρώτη της μείωση στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο την επόμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει η έκθεση για τον δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve. Τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed και τα πρόσφατα σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής έχουν δει τις αγορές να εκτιμούν πως θα υπάρξει μία μόνο μείωση των επιτοκίων φέτος από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου.

Ασία: Ο Kospi ηγήθηκε των απωλειών

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού επέκτειναν τις απώλειες την Πέμπτη, παρακολουθώντας τις χθεσινές πτωτικές κινήσεις της Wall Street, ενώ αναμένουν μια σειρά οικονομικών δεδομένων από την περιοχή την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα ανακοινώσουν τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής την Παρασκευή και η Κίνα θα δημοσιεύσει τον επίσημο δείκτη του τομέα μεταποίησης για τον Μάιο. Θα δημοσιοποιηθούν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,32%, μαζεύοντας τις απώλειες που είχαν φτάσει στο 2%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 0,56%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,56% και ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq διολίσθησε 0,77%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει βουτιά 1,41% και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,53%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου ένα μήνα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας συνέχισε την παρατεταμένη πτώση από την προηγούμενη συνεδρίαση και υποχώρησε 0,49%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider