Γυρίζουν θετικά οι δείκτες στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γυρίζουν θετικά οι δείκτες στη Wall Street
Ανατράπηκε το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στη Wall Street την Τρίτη με τους δείκτες να κινούνται πλέον με θετικά πρόσημα.

Τελευταία ενημέρωση 21:37

Ανατράπηκε το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στη Wall Street την Τρίτη με τους δείκτες να κινούνται πλέον με θετικά πρόσημα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 38.744 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,19% στις 5.293 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,24% βρίσκεται στις 16.869 μονάδες.

Στον επιχειρηματικό χώρο, «βουτιά» 2,3% κάνει η μετοχή της Gamestop μόλις μία ημέρα μετά το ράλι 21% με ώθηση από το γεγονός πως ο Κιθ Γκιλ, ο άνθρωπος πίσω από το account Roaring Kitty στο YouTube και το X που ενέπνευσε το επικό short squeeze του 2021, φαίνεται να κατέχει 5 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αξίας 115,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη, 0,17% «κατρακυλά» η μετοχή της Intel, παρά την προσυνεδριακή άνοδο που πυροδότησε η ανακοίνωσή της για νέα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να ανταγωνιστεί Nvidia και AMD.

Απώλειες άνω του 12% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας προσωπικής φροντίδας Bath & Body Works, αφού παρ' όλο που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του α' τριμήνου, ανακοίνωσε απογοητευτικό guidance για την τρέχουσα περίοδο.

Ομοίως, πτωτικά κατά 6,95% κινείται και η μετοχή της Axos Financial μετά έκθεση της Hindenburg Research κάνει λόγο για «κραυγαλέα προβλήματα» στα στεγαστικά δάνεια της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, ο Dow κατέγραψε απώλειες άνω των 115 μονάδων ενώ οι S&P και Nasdaq σημείωσαν ήπια κέρδη.

Τα αντικρουόμενα στοιχεία για την μεταποίηση επιβάρυναν το αγοραστικό κλίμα, καθώς από τη μία οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η ανάπτυξη θα είναι ανθεκτική, και από την άλλη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ περιμένει να αποκλιμακωθεί αρκετά ο πληθωρισμός για να μειώσει τα επιτόκια.

Η βασική έκθεση που αναμένουν αυτή την εβδομάδα οι traders, είναι για τις μισθοδοσίες Μαΐου που αναμένεται να δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Μάκρο

Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν για τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα τριών και πλέον ετών, γεγονός που συνάδει με σταδιακή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας μειώθηκαν στις 8,06 εκατ. από 8,36 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των κενών θέσεων ανήλθε κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,4 εκατ. Άνοδο σημείωσαν τον Απρίλιο, οι προσλήψεις, οι αποχωρήσεις και οι παραιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν τον Απρίλιο οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5,9% το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο

Citi: Πώς τα επιτόκια της ΕΚΤ θα προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ευρωπαϊκές μετοχές

Σε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός στην Ιταλία το 2023 - Πάνω από 134 εκατ. επισκέπτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider