Wall Street: Η Nvidia δίνει ώθηση στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η Nvidia δίνει ώθηση στον Nasdaq
Η «βουτιά» που κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας, δίνουν ελπίδα στους επενδυτές ότι η Fed θα κινηθεί σε χαμηλότερα επιτόκια φέτος.

Τελευταία ενημέρωση: 21:04

Ανοδικές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, με την Nvidia να οδηγεί τα κέρδη ως συνήθως στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ την ίδια ώρα η «βουτιά» που κατέγραψαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας, δίνουν ελπίδα στους επενδυτές ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να κινηθεί σε χαμηλότερα επιτόκια αργότερα φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πέρασε σε πράσινο έδαφος στο +0,18% στις 38.779 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,95% στις 5.341 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +1,67% κινείται στις 17.138 μονάδες

Τα ιδιωτικά στοιχεία μισθοδοσίας από την ADP έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν στις 152.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, πολύ κάτω από τις 175.000 νέες θέσεις που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Την Παρασκευή αναμένονται τα επίσημα στατιστικά για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου.

Τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας οδήγησαν σε περαιτέρω διολίσθηση της απόδοσης αναφοράς 10 ετών, ενισχύοντας την αδυναμία που παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής τον Ιούνιο. Οι πιθανότητες που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν αυξηθεί αυτή την εβδομάδα για μείωση επιτοκίων Σεπτεμβρίου.

«Βλέπουμε τον S&P 500 να φτάνει τα 5.500 μέχρι το τέλος του έτους εν μέσω περικοπών των επιτοκίων της Fed, ισχυρής αύξησης κερδών και κοσμικής τάσης ανάπτυξης που προκαλεί η τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε σε σημείωμα την Τετάρτη η επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Solita Marcelli.

Στο ταμπλό η Nvidia ενιχύεται κατά 4,24%, ενώ η CrowdStrike σημειώνει άλμα 11,47% χάρη καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και guidance που παρουσίασε. Επίσης, η Meta Platforms κερδίζει 2,24%.

Άνοδο πάνω από 12,5% σημειώνει η μετοχή της Hewlett Packard Enterprise, αφού τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, λόγω της αυξημένης ζήτησης για servers που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός προβλέπει έσοδα τρίτου τριμήνου από 7,4 έως 7,8 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών που ήταν στα 7,46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Μάκρο

Με τον πιο ταχύ ρυθμό των τελευταίων εννιά μηνών επεκτάθηκε τον Μάιο ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε τον περασμένο μήνα στις 53,8 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 4,4 μονάδων σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση του κλάδου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 50,7 μονάδες. Μικρή πτώση κατέγραψε ο δείκτης που καταγράφει το κόστος εισροών για τις εταιρείες του κλάδου.

Επιχειρηματικά

Τα McDonald's έχασαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο «Big Mac» για προϊόντα με κοτόπουλο, με απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως μεταδίδει το Reuters, το δικαστήριο δικαίωσε την πολυετή μάχη για το εμπορικό σήμα της ιρλανδικής εταιρείας Supermac, ανταγωνίστριας της McDonald's, καθώς η αμερικανική αλυσίδα fast food δεν είχε χρησιμοποιήσει τον εν λόγω τίτλο για πέντε συναπτά έτη. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί πάνω από 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider