Πετρέλαιο: Απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου.

Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ώθηση που έλαβε ο μαύρος χρυσός από την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή από τον OPEC+ εξισορροπήθηκαν από την απαισιοδοξία που προκαλούν τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Παρασκευή με οριακές απώλειες στα 75,53 δολάρια/βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα υποχώρησαν περίπου 2%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Αυγούστου να διαμορφώνονται στα 79,62 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες 0,2%. Σε εβδομαδιαία βάση, τα συμβόλαια του Brent έχασαν περίπου 2,5%.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε πως οι μισθοδοσίες εξαιρουμένου του γεωργικού τομέα στις ΗΠΑ διευρύνθηκαν κατά 272.000 για τον Μάιο, από 165.000 τον Απρίλιο και σημαντικά υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 190.000.

Την ίδια στιγμή η ανεργία ανήλθε στο 4% από 3,9% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022. Περισσότεροι άνθρωποι δήλωσαν ότι έχασαν τη δουλειά τους τον περασμένο μήνα και λιγότεροι άνθρωποι εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων βρίσκει τους επενδυτές να αγωνιούν για το διάστημα που η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δείξει απροθυμία να προχωρήσουν σύντομα σε μείωση καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Αρνητικά πρόσημα μετά τα ρεκόρ που έφερε η ΕΚΤ

Τα hedge funds Andurand και Rokos στοιχηματίζουν χοντρά στην άνοδο του χαλκού

gazzetta
gazzetta reader insider insider