Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στην Fed
Μηδενικές πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων δίνουν οι αναλυτές.

Τελευταία ενημέρωση: 22:00

Με μεικτά πρόσημα κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, μαζεύοντας ελαφρώς τις αρχικές απώλειες, στην πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική πολιτική, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στα όσα θα αναφέρει ο διοικητής της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων στα επιτόκια, μετά τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης και των διαδοχικών αυξήσεων, σε μία προσπάθεια τιθάσευσης των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Η διήμερη συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την απόφαση για την πολιτική επιτοκίων και την επακόλουθη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι το επιτόκιο δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed δεν υποδεικνύουν καμία πιθανότητα μείωσης στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 38.738 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,17% στις 5.369 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq μετά τα αρχικά αρνητικά πρόσημα καταγράφει πλέον κέρδη 0,68% στα επίπεδα των 17.309 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 2,47% σημειώνει η JPMorgan Chase και σχεδόν 3% η American Express, ενώ την ίδια στιγμή η μετοχή της Eli Lilly καταγράφει οριακά κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι το πειραματικό της φάρμακο για το Αλτσχάιμερ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίσημη έγκριση.

Στον αντίποδα, η μετοχή της General Motors ενισχύεται 1,67% αφού το συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 6 δισ. δολαρίων. Με άνοδο 1,27% κινείται και η μετοχή της Shopify μετά την έναρξη κάλυψης από την J&P Morgan με αξιολόγηση overweight.

Επίσης, άνοδο σχεδόν 6,5% σημειώνει η μετοχή της Apple, καθώς τα επόμενα βήματα του τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, ενθουσίασαν τους αναλυτές. Πλέον η μετοχή της Apple έπιασε το ορόσημο των 205 δολαρίων, αφήνοντας πίσω το ρεκόρ των 203 δολαρίων που κρατούσε από τις 14 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται πως οι δείκτες στην αμερικανική αγορά προέρχονται από μία συνεδρίαση που αν και υποτονική ολοκληρώθηκε με νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιο κοντά στην έγκριση του FDA το φάρμακο της Eli Lilly για το Αλτσχάιμερ

Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του

gazzetta
gazzetta reader insider insider