Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 4% στην εβδομάδα για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 4% στην εβδομάδα για το αμερικανικό αργό
Ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων έσπασε την Παρασκευή το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, καθώς οι αναλυτές βλέπουν μια πιο σφιχτή αγορά ενόψει του τρίτου τριμήνου.

Ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων έσπασε την Παρασκευή το αμερικανικό αργό, καθώς οι αναλυτές βλέπουν μια πιο σφιχτή αγορά ενόψει του τρίτου τριμήνου.

Οι τιμές του αμερικανικού WTI υποχώρησαν σήμερα, αλλά ολοκλήρωσαν την εβδομάδα σχεδόν 4% υψηλότερα, καθώς η καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων αναμένεται να μειώσει τα αποθέματα τις επόμενες εβδομάδες, παρόλο που η σεζόν έχει ξεκινήσει με χαλαρούς ρυθμούς.

Το West Texas Intermediate Ιουλίου έκλεισε στα 78,45 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 17 σεντς ή 0,22%. Την τρέχουσα χρονιά το αμερικανικό πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 9,5%.

Το brent συμβόλαιο Αυγούστου έκλεισε στα 82,62 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 13 σεντς ή 0,16%. Μέχρι στιγμής το 2024, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς σημειώνει άνοδο 7,2%.

Η βενζίνη Ιουλίου ολοκλήρωσε στα 2,40 δολάρια ανά γαλόνι, με πτώση 0,66%. Το 2024 η βενζίνη σημειώνει άνοδο κατά 14%.

Το φυσικό αέριο Ιουλίου διαπραγματεύεται στα 2,88 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, με πτώση 2,64%. Μέχρι σήμερα το 2024, έχει αυξηθεί κατά 14,6%.

Ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler, είπε ότι ο κίνδυνος είναι ανοδικός για τις τιμές του πετρελαίου, αν και τα κέρδη θα είναι αρκετά περιορισμένα.

«Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι τα 90 δολάρια, αλλά θα ξαναπέσουμε», δήλωσε ο Smith. «Δεν θα πάμε στα 95 δολάρια, σε καμία περίπτωση δεν θα πάμε στα 100 δολάρια το βαρέλι» πρόσθεσε.

Αν και η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό «αποτινάξει» τον γεωπολιτικό κίνδυνο και έχει επικεντρωθεί εκ νέου στα θεμελιώδη μεγέθη, η RBC Capital Markets προειδοποίησε τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά την ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

«Παρακολουθούμε στενά αν η αποχώρηση του Benny Gantz από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου θα γείρει τη ζυγαριά υπέρ μιας χερσαίας επιχείρησης με στόχο την απώθηση της Χεζμπολάχ από τα σύνορα», δήλωσε η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων, στους πελάτες της RBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν 2% έφεραν οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων

Ευρωαγορές: «Βούλιαξε» ο CAC 40 στο Παρίσι - Απώλειες άνω του 2% την εβδομάδα για τον Stoxx 600

Οι αιτίες πίσω από το sell off στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider