Χρυσός: Rebound με κέρδη 1% λόγω του «αδύναμου» δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Rebound με κέρδη 1% λόγω του «αδύναμου» δολαρίου
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Rebound από τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής ημέρας σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε.

Rebound από τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής ημέρας σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε.

Συγκεκριμένα ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,13% στα 2.323,78 δολάρια ανά ουγγιά μετά την πτώση την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουνίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ήταν περίπου 1% υψηλότερα στα 2.335,30 δολάρια.

«Μερικά από τα στοιχεία που βγήκαν ήταν υποστηρικτικά για την αγορά χρυσού. Κυρίως, τα αποθέματα χονδρικής ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, ενώ το τελικό ΑΕΠ είναι σημαντικά χαμηλότερο. Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού παίρνουν ώθηση από την υποχώρηση του δείκτη δολαρίου», δήλωσε ο Φίλιπ Στρέιμπλ, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Η υποχώρηση της οικονομικής δυναμικής υπογραμμίστηκε από τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες μειώθηκαν τον Μάιο, ενώ η πτώση των εξαγωγών ώθησε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Στην τρίτη εκτίμησή της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η κυβέρνηση αναφέρει ελαφρώς αυξημένη ανάπτυξη κατά 0,1%, αναμένοντας ρυθμό ανάπτυξης 1,4%. Η αύξηση αυτή για το ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι η μικρότερη σε διάστημα σχεδόν δύο ετών.

Κάνοντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς 10ετίας υποχώρησαν στο 4,2845%.

Οι επενδυτές επιμένουν σε μεγάλο βαθμό στην άποψη για περίπου δύο μειώσεις των επιτοκίων φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της FedWatch της LSEG, παρόλο που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει προβλέψει μόνο μία.

Στα άλλα μέταλλα, η spot πλατίνα υποχώρησε 2,2%, στα 988,75 δολάρια, ενώ το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 929,00 δολάρια και το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5%, στα 28,90 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider