Άνοδος τριμήνου 4% για τον χρυσό με «φόρα» από PCE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος τριμήνου 4% για τον χρυσό με «φόρα» από PCE
Τριμηνιαία κέρδη 4% πέτυχε ο χρυσός, καθώς ο PCE ανατροφοδότησε τις επενδυτικές ελπίδες για μείωση επιτοκίων από την Fed μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Τριμηνιαία κέρδη 4% πέτυχε ο χρυσός, καθώς ο PCE ανατροφοδότησε τις επενδυτικές ελπίδες για μείωση επιτοκίων από την Fed μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν σχετικά άνευρη, με μικρές διακυμάνσεις για τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου. Ειδικότερα, ο χρυσός στην αγορά σποτ είχε αμελητέες μεταβολές στα 2.326,47 δολάρια ανά ουγγιά, οδηγώντας σε άνοδο τριμήνου 4%, ενώ τα futures ενισχύθηκαν 0,1% στα 2.339,6 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι κέρδισε 0,3% στα 29,15 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα έκανε άλμα 1% στα 997,13 δολάρια, με τα δύο μέταλλα να καταγράφουν τριμηνιαία κέρδη. Το παλλάδιο τέλος εκτινάχθηκε 5% στα 975,45 δολάρια. «Συνεχίζεται η τάση μιας σταδιακής, αργής υποχώρησης του πληθωρισμού. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τις ομολογιακές αποδόσεις να πέφτουν, που είναι υποστηρικτικό για την αγορά χρυσού» εκτιμά ο Ντέιβιντ Μέγκερ, διευθυντής στην High Ridge Futures.

Η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έδωσε επιπλέον ώθηση στον χρυσό, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό για τους επενδυτές, ενώ οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed έως τον Σεπτέμβριο κερδίζουν έδαφος μαζί με μια ακόμη περικοπή μέχρι και το τέλος του έτους, καθώς ο αγαπημένος δείκτης της για την μέτρηση του πληθωρισμού έμεινε αμετάβλητος, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν με ήπιο ρυθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 63 εκατ. ευρώ

TBI Bank: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 20 εκατ. ευρώ στη βουλγαρική αγορά

Prodea Investments: Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider