Wall Street: Ήπιες μεταβολές στην αυγή του νέου εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες μεταβολές στην αυγή του νέου εξαμήνου
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,70% στις 39.411 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 18:52

Δυναμική είσοδο κάνουν στο νέο εξάμηνο οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν ως στόχο να επεκτείνουν τα κέρδη που κατέγραψαν τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 39.158 μονάδες. Αντίστοιχα κινείται και ο διευρυμένος S&P 500 με κέρδη 0,02% στις 5.461 μονάδες, ενώ τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,28% και κινείται στις 17.783 μονάδες.

Στο ταμπλό, σχεδόν 4% άνοδο σημειώνει η μετοχή της Boeing μετά από ανακοίνωση ότι προχωρά στην εξαγορά της Spirit Aerosystems Holdings, σε ένα deal συνολικής αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές των Microsoft και Alphabet διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα, ενώ η «αγαπημένη» της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia υποχωρεί περίπου 3% και έφερε απώλειες για τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των Broadcom, Qualcomm και AMD.

Στα μακροοικονομικά νέα, συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε τον Ιούνιο η μεταποίηση στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι η ύφεση του κλάδου της βιομηχανίας δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών των εργοστασίων υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών που υποδηλώνει βραδύτερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management, ένας δείκτης - βαρόμετρο για την εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στο 48,5% τον Ιούνιο από 48,7% τον προηγούμενο μήνα. Μία ανάγνωση κάτω του 50% σηματοδοτεί συρρίκνωση.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε κατά 3,9 μονάδες στο 49,3% με μικρή ένδειξη προόδου, ενώ το βαρόμετρο παραγωγής διολίσθησε κατά 1,7 μονάδες στο 48,5%. Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε κατά 1,8 μονάδες στο 49,3% και ο δείκτης τιμών, μειώθηκε κατά 4,9 μονάδες στο 52,1%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Ο αδιάκοπος ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη, ώθησε τον Nasdaq να κλείσει το α' εξάμηνο με 18,1% άνοδο. Ο S&P 500 κατέγραψε άλμα 14,5%, ενώ ο Dow Jones υποαπέδωσε με +3,8%.

Για το δεύτερο τρίμηνο, ο S&P και ο Nasdaq πρόσθεσαν 3,9% και 8,3% αντίστοιχα, ενώ ο Dow έχασε 1,7%. Για τον Nasdaq ήταν το τρίτο σερί θετικό τρίμηνο.

Την Πέμπτη, η Wall Street θα παραμείνει κλειστή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4th of July), ενώ την Παρασκευή, οι επενδυτές θα λάβουν σημαντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, με την αντίστοιχη έκθεση για τον Ιούνιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Η αγαπημένη τράπεζα των εμπόρων ναρκωτικών

Sanofi: Στοχεύει σε επενδύσεις 1,5 δισ. δολαρίων στη Γερμανία

BlackRock: Εξαγοράζει τον βρετανικό όμιλο Preqin έναντι 3,22 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider