BlackRock: Εξαγοράζει τον βρετανικό όμιλο Preqin έναντι 3,22 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Εξαγοράζει τον βρετανικό όμιλο Preqin έναντι 3,22 δισ. δολαρίων
Η BlackRock αγοράζει την Preqin για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε Επέκταση Ιδιωτικών Δεδομένων

Σε συμφωνία για την εξαγορά του βρετανικού ομίλου δεδομένων Preqin έναντι 3,22 δισ. δολαρίων προχώρησε η BlackRock.

Το deal αποτελεί μέρος των προσπαθειών του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο να ενισχύσει τις δυνατότητες του στο χώρο παροχής data καθώς επεκτείνεται σε επενδύσεις ιδιωτικής αγοράς.

Η BlackRock σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει το «Preqin» ως αυτόνομη υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα το χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει το δικό της λογισμικό Aladdin, με σκοπό να διευρύνει την ικανότητά της να επιβλέπει τους κινδύνους και να αναλύει δεδομένα σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές για ιδιωτικά assets, «δημιουργώντας έναν εξέχοντα πάροχο τεχνολογίας και δεδομένων ιδιωτικών αγορών» όπως επισημαίνει η εταιρεία.κ

«Οι ιδιωτικές αγορές είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει η BlackRock, προσθέτοντας ότι τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να φτάσουν σχεδόν τα 40 τρισ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Preqin, που ιδρύθηκε το 2003, εστιάζει στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών λύσεων, προσφέροντας data για ιδιωτικά κεφάλαια, hedge funds, υποδομές, ακίνητα και κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων φυσικών πόρων, καθώς και δημοσιεύοντας κατατάξεις διαχειριστών ιδιωτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου με κορυφαίες επιδόσεις. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 500 ερευνητές παγκοσμίως, η πλειοψηφία των οποίων εδρεύει στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η BlackRock δήλωσε ότι η Preqin προβλέπεται να δημιουργήσει έσοδα περίπου 240 εκατ. δολαρίων το 2024, αφού είχε σημειώσει ανάπτυξη περίπου 20% ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Barclays ενήργησε ως κύριος οικονομικός σύμβουλος της BlackRock στη συμφωνία, ενώ η Goldman Sachs International ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Preqin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Προχωρά σε εξαγορά της Spirit Aerosystems για 4,3 δισ. δολ.

ΟΛΠ: Μείωση 7% στην κατανάλωση ενέργειας το 2023

Dyson: Άνοιξε pop-up store στην Astir Marina Bουλιαγμένης

gazzetta
gazzetta reader insider insider