Με το δεξί στο νέο εξάμηνο η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στο νέο εξάμηνο η Wall Street
Η αμερικανική αγορά αφήνει πίσω της διαδοχικά ρεκόρ το α' μισό του 2024.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της πρώτης ημέρας του νέου τριμήνου/εξαμήνου οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά αφήνει πίσω της το α' μισό του 2024, το οποίο σημαδεύτηκε από διαδοχικά ρεκόρ αλλά και την εκτόξευση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρά κέρδη 50 μονάδων ή 0,13% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 39.169 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 5.475 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να κλείνει υψηλότερα κατά 0,83% και να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 17.879 μονάδων.

Υπενθυμίζεται πως ο αδιάκοπος ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη, ώθησε τον Nasdaq να κλείσει το α' εξάμηνο με 18,1% άνοδο. Ο S&P 500 κατέγραψε άλμα 14,5%, ενώ ο Dow Jones υποαπέδωσε με +3,8%. Σε επίπεδο τριμήνου, ο S&P και ο Nasdaq πρόσθεσαν 3,9% και 8,3% αντίστοιχα, ενώ ο Dow έχασε 1,7%. Για τον Nasdaq ήταν το τρίτο σερί θετικό τρίμηνο.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των ταξιδιωτικών κολοσσών μετά την έλευση του τυφώνα Beryl στην Καραϊβική -περιοχή δραστηριοποίησής τους-, με την Carnival να χάνει σχεδόν4%, ενώ ο τίτλος της Royal Caribbean υποχώρησε κατά 1,8%. Στον τεχνολογικό τομέα, η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε κατά 2,2%, ενώ η Apple πρόσθεσε 2,9%.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, η Wall Street θα παραμείνει κλειστή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4th of July), ενώ την Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούνιο.

Μάκρο

Συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε τον Ιούνιο η μεταποίηση στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι η ύφεση του κλάδου της βιομηχανίας δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών των εργοστασίων υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών που υποδηλώνει βραδύτερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management, ένας δείκτης - βαρόμετρο για την εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στο 48,5% τον Ιούνιο από 48,7% τον προηγούμενο μήνα. Μία ανάγνωση κάτω του 50% σηματοδοτεί συρρίκνωση.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε κατά 3,9 μονάδες στο 49,3% με μικρή ένδειξη προόδου, ενώ το βαρόμετρο παραγωγής διολίσθησε κατά 1,7 μονάδες στο 48,5%. Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε κατά 1,8 μονάδες στο 49,3% και ο δείκτης τιμών, μειώθηκε κατά 4,9 μονάδες στο 52,1%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε υψηλά δύο μηνών το WTI μετά και το ράλι του Ιουνίου

Ανοδικά οι ευρωαγορές με φόντο τις γαλλικές εκλογές

Unicredit: Αμφισβητεί το αίτημα της ΕΚΤ για έξοδο από τη ρωσική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider