Κλειστή η Wall Street λόγω Ημέρας Ανεξαρτησίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή η Wall Street λόγω Ημέρας Ανεξαρτησίας
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με «φρέσκα» ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq.

Κλειστή θα παραμείνει την Πέμπτη η Wall Street λόγω της αργίας στις ΗΠΑ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας (4th of July).

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με «φρέσκα» ρεκόρ για τον S&P 500 και τον Nasdaq, με τους επενδυτές να μην «πτοούνται» από τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ο μόνος δείκτης που κατέγραψε απώλειες ήταν ο Dow Jones που ανήλθε στις 39.308 μονάδες με - 0,06%.

Ωστόσο, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,51% στις 5.537 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 18.188 μονάδες, με βοήθεια από τις Tesla και Nvidia που υπεραπόδωσαν με ράλι 6,54% και 4,57%, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Tesla πέτυχε ένα «πράσινο 7 στα 7», μετά την έκθεση για τις παραδόσεις που ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο, στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί της το 2024.

Σημειώνεται, ότι μετά το «καμπανάκι» δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης της FOMC πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Ιουνίου.

Οι αξιωματούχοι της Fed στην τελευταία τους συνάντηση αναγνώρισαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται και ότι «οι πιέσεις τιμών μειώνονται», αλλά παρόλα αυτά συνέστησαν την υιοθέτηση μιας στάσης αναμονής πριν δεσμευτούν για μειώσεις επιτοκίων.

Τα πρακτικά, που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, εστίασαν στα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τονίζοντας πως είναι «μια σειρά από τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας» που επιβεβαιώνει πως οι πιέσεις των τιμών κινούνται πτωτικά. Ωστόσο, «δεν κρίνουν ως σκόπιμο να μειωθεί το εύρος των επιτοκίων έως ότου εμφανιστούν πρόσθετα στοιχεία που θα δώσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο του 2%».

«Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας φαίνεται να επιβραδύνεται σταδιακά και τα περισσότερα μέλη εκλαμβάνονται την τρέχουσα νομισματική πολιτική ως περιοριστική». Mε το επιτόκιο στο εύρος του 5,25%-5,50% όπου είναι τώρα εδώ και ένα χρόνο, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής παρατήρησαν ότι η πρόοδος στην καταπολέμηση του πληθωρισμού ήταν πιο αργή φέτος από ό,τι περίμεναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο Economist: Προς όφελος όλων η τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ - Θετικές προοπτικές στον τραπεζικό κλάδο

ΕΕ: Από αύριο οι δασμοί στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτροκίνητα οχήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider