Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.600 μονάδες ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.600 μονάδες ο S&P 500
Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 22:44

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street, με οδηγό τον S&P 500 ο οποίος «κυνηγά» νέα κορυφή μετά το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται με +0,73% στις 39.577 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται 0,80% στις 5.621 μονάδες, και κινείται για πρώτη φορά πάνω από τις 5.600 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,03% και ανέρχεται στις 18.619 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla κερδίζει 1,07% καθώς η Goldman Sachs αύξησε την τιμή - στόχο κατά 73 δολάρια στα 248 δολάρια ανά μετοχή, λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο πωλήσεων του β' τριμήνου.

Επίσης, 0,48% ενισχύεται η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing, καθώς ανακοίνωσε έσοδα για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου ύψους 673,51 δισ. δολαρίων έναντι των 654,27 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG.

Η Nvidia ενισχύεται πάνω από 2%, ωθώντας ανοδικά και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες τσιπ πως η AMD και η Broadcom.

Σχετικά με την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν αύξηση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια βάση. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Οι δείκτες προέρχονται από μία συνεδρίαση όπου εκτός από τον S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό θα μπορούσε να εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη, υπονοώντας ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική στάση.

«Η μείωση του περιορισμού της πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση», δήλωσε ο Πάουελ ως μέρος της εξαμηνιαίας ενημέρωσης για τη νομισματική πολιτική. «Μετά από έλλειψη προόδου προς τον στόχο μας για τον πληθωρισμό 2% στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι πιο πρόσφατες μηνιαίες μετρήσεις έδειξαν μέτρια περαιτέρω πρόοδο», τόνισε ο Πάουελ.

Την Τετάρτη ο Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον των νομοθετών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί». Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιος ότι η αύξηση των τιμών επιβραδύνεται επαρκώς προς τον στόχο του 2%.

«Το ερώτημα είναι αν είμαστε πεπεισμένοι ότι αποκλιμακώνεται προς τον στόχο του 2%. Και δεν είμαι έτοιμος να το πω αυτό με σιγουριά», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφατες μετρήσεις για την εξέλιξη των τιμών έδειξαν «ήπια περαιτέρω πρόοδο». Έτσι, «περισσότερα καλά στοιχεία» θα ενίσχυαν την εμπιστοσύνη της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Eνίσχυση 10,4 δισ. ευρώ για την παροχή στήριξης ρευστότητας στην Air France-KLM

Microsoft και Apple εκτός ΔΣ της OpenAI εν μέσω αντιμονοπωλιακών ερευνών

Μειωμένες οι πωλήσεις της BMW στο β' τρίμηνο - Πλήγμα η γερμανική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider