Χρυσός: Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ο χρυσός spot έκλεισε στα 2.413,73 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας σχεδόν 1% σε εβδομαδιαία βάση

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν στον άξονα των 2.400 δολαρίων ανά ουγγιά την Παρασκευή και έκλεισαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, καθώς οι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σύντομα.

Ο χρυσός spot έκλεισε στα 2.413,73 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας σχεδόν 1% σε εβδομαδιαία βάση. Τα futures χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν οριακή πτώση και έκλεισαν στα 2.419,10 δολάρια.

Ο χρυσός ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαΐου την Πέμπτη μετά την απροσδόκητη πτώση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία ενίσχυσαν την άποψη ότι η τάση αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού επανήλθε και αύξησαν τις ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Φέτος ο χρυσός σημειώνει άνοδο 17% παρά τις δυσκολίες που του βάζουν τα υψηλά επιτόκια και ο σταθερός πληθωρισμός, χάρη στις ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, τη ζήτηση των επενδυτών και την απήχηση του μετάλλου ως καταφύγιο κατά τη διάρκεια αυξημένων πολιτικών κινδύνων.

«Βλέπουμε κάποια πίεση για κατοχύρωση κερδών, μια συνηθισμένη διορθωτική υποχώρηση μετά τα κέρδη. Η σημερινή έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού ήταν πιο «καυτή» από το αναμενόμενο και αυτό πρόσθεσε κάποια πίεση στις πωλήσεις», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Kitco Metals. «Ωστόσο, αν κρίνουμε από την αντίδραση του χρηματιστηρίου και της αγοράς ομολόγων, ο σημερινός αριθμός PPI δεν μετριάζει πραγματικά την ψυχρότερη έκθεση πληθωρισμού που είδαμε την Πέμπτη. Έτσι, οι πιθανότητες είναι υψηλές για μείωση επιτοκίων φέτος, πιθανώς ήδη από τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ήπια τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω ότι ο πληθωρισμός είχε επαναλάβει την πτωτική του τάση και ενισχύοντας την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 96% μείωσης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε υψηλό ενός μηνός με ώθηση από τις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: «Ρεύμα» και ώθηση στις τράπεζες δια χειρός HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider