Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Κοντά στις 41.000 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Κοντά στις 41.000 μονάδες ο Dow Jones
Τα τραπεζικά αποτελέσματα και το λιανεμπόριο ώθησαν ανοδικά τους δείκτες.

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει την καλύτερη ημερήσια του επίδοση σε διάστημα ενός χρόνου, καθώς οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων διεύρυναν το ράλι πέρα από τις μετοχές της τεχνολογίας.

Το ράλι απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία πρόσθεσαν στις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία είναι ανθεκτική σε συνδυασμό με τα τραπεζικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν το «καμπανάκι».

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 742,76 μονάδες ή 1,85% στις 40.954 μονάδες σημειώνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 5.667 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε υψηλότερα κατά 0,20% στις 18.509 μονάδες.

Επιπλέον, η στροφή της αγοράς προς τις μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές συνεχίστηκε, με τον Russell 2000, που χθες έπιασε τα υψηλότερα επίπεδα από το 2020, να σημειώνει άνοδο 3,4%, καθώς οι αναλυτές εκτίμησαν πως μία δεύτερη θητεία Τραμπ θα επωφελήσει σημαντικά τις μικρότερες εισηγμένες, όπως συνέβη και κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο, μετά την επικράτησή τους στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BofA μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο ενισχύθηκε 5,35%. Τα έσοδα της ανήλθαν στα 25,54 δισ. δολάρια με «μοχλό» την επενδυτική τραπεζική. Ωστόσο, συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους τα οικονομικά μεγέθη ήταν πιο αδύναμα.

Ακόμη, η μετοχή της Morgan Stanley κέρδισε 0,91% μετά από κέρδη και έσοδα δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω των ισχυρών επιδόσεων που παρουσίασε η εμπορική και επενδυτική τραπεζική.

Άνοδο άνω του 4%, κατέγραψε η μετοχή της κατασκευαστικής Caterpillar και έγινε η δεύτερη σε κέρδη εταιρεία του Dow μετά την ασφαλιστική UnitedHealth, με κέρδη άνω του 6% χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Καλύτερες από το αναμενόμενο ανήλθαν και οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιούνιο, που παρέμειναν αμετάβλητες έναντι των προβλέψεων για μείωση 0,4%. Με εξαίρεση των κλάδων των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία. Ωστόσο, οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μια κατηγορία με αρκετές αυξομειώσεις, μειώθηκαν κατά 2% και ώθησαν καθοδικά και τα συνολικά στοιχεία.

Η μεταστροφή από τις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου έδειξε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών ετών. Η μέτρηση θεωρήθηκε ως ένδειξη ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια σύντομα.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Μια μείωση των επιτοκίων αναμένεται να ότι θα ενισχύσει τις μικρές σε κεφαλαιοποίηση αλλά και τις βιομηχανικές μετοχές που εξαρτώνται περισσότερο από το κόστος δανεισμού από ότι οι τεχνολογικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κούγκλερ (Fed): Σκόπιμη μία μείωση επιτοκίων «αργότερα φέτος»

ΔΝΤ: Αμετάβλητη στο 3,2% η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider