Νέα μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 7,73% για Porsche

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 7,73% για Porsche
Θετικό μομέντουμ καλλιεργείται στις ευρωαγορές που κατέγραψαν νέα κέρδη την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εκθέσεις οικονομικών μεγεθών από εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου.

Θετικό μομέντουμ καλλιεργείται στις ευρωαγορές που κατέγραψαν νέα κέρδη την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εκθέσεις οικονομικών μεγεθών από εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου. Στο οικονομικό μέτωπο, η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,75%, συνεχίζοντας τον κύκλο νομισματικής χαλάρωσης, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε την Τρίτη ότι νέα στοιχεία και μακροοικονομικές εκτιμήσεις θα βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επαναξιολογήσει καλύτερα τη νομισματική της πολιτική τον Σεπτέμβριο. «Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τα επιτόκια αμετάβλητα γιατί θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες τον Σεπτέμβριο», είπε σε συνέντευξή του στο Europa Press.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,13% στις 515,47 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,40% στις 4.917 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου απώλεσε 0,38% στις 8.167 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ισχυροποιήθηκε 0,82% στις 18.557μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,31% στις 7.598 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB με +0,07% άγγιξε στις 34.637 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 αναρριχήθηκε 0,62% στις 11.212 μονάδες.

Στο ταμπλό, σχεδόν 7,73% διολίσθησε η μετοχή της Porsche, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε το guidance της για τα ετήσια έσοδά της αναφέροντας ότι η έλλειψη εξαρτημάτων αλουμινίου θα μπορούσε να την κάνει να σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων. Τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 39 και 40 δισ. ευρώ (42,5 δισ. δολάρια - 43,6 δισ. δολάρια), από την προηγούμενη πρόβλεψη που ήταν 40 δισ. ευρώ σε 42 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει σε δήλωσή της την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχεται από τη Volkswagen AG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen: Πούλησε στην Schroders Greencoat 3 φωτοβολταϊκά πάρκα στη Βρετανία

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα

Η Intracom Telecom εξελίσσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του 5G

gazzetta
gazzetta reader insider insider