Τέλος στο «κόκκινο 4 στα 4» έβαλε ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο «κόκκινο 4 στα 4» έβαλε ο χρυσός
Ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Τρίτη, δίδοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί 4 ημερών.

Ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Τρίτη, δίδοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί 4 ημερών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα την εβδομάδα που θα παράσχουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων της Fed φέτος.

Ειδικότερα, ο χρυσός στην αγορά σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.402,39 δολάρια ανά ουγγιά με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ να κερδίζουν 0,4% στα 2.403,40 δολάρια. Το ασήμι σποτ υποχώρησε 0,6% στα 29,04 δολάρια, η πλατίνα απώλεσε 0,6% στα 941,50 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε περίπου 1% στα 916,75 δολάρια.

Η αγορά έχει μετατοπίσει το επίκεντρό της από την πολιτική των ΗΠΑ στα οικονομικά δεδομένα και «υποθέτει ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να αρχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Μπαρτ Μπέλεκ, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities. Οι αγορές δίνουν πιθανότητα 96% για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί η έκθεση του αμερικανικού ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο που δημοσιεύεται την Πέμπτη και ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης - ο αγαπημένος της Fed για τον προσδιορισμό του πληθωρισμού - που αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,3 εκατ. ευρώ

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider