Οι τράπεζες τραβούν χαμηλότερα το ΧΑ - Συνέχεια στο αρνητικό σερί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τράπεζες τραβούν χαμηλότερα το ΧΑ - Συνέχεια στο αρνητικό σερί
Ανάγκη να σπάσουν το αρνητικό σερί οι τράπεζες και να δώσουν αποφασιστικό σήμα ανόδου.

Τελ. ενημέρωση 11:00

Με τα blue chips να βγαίνουν μπροστά και να κρατούν την αγορά κόντρα στο πενταήμερο πτωτικό τραπεζικό σερί, ο ΓΔ κατάφερε να ισορροπήσει πάνω από τις 1.465 μονάδες.

Σημείο προβληματισμού βέβαια για την αγορά οι διαρκείς αναβαθμίσεις από ξένους οίκους, εγχώριες χρηματιστηριακές (και οίκους αξιολόγησης) στις τιμές των τραπεζών, των blue chips αλλά και άλλων και η μη ακολουθία στο ταμπλό της αγοράς. Αύριο ξεκινάει ένα ακόμη τρίμηνο για τράπεζες που θα φέρει νέο re-rating τη στιγμή που οι μετοχές στο ταμπλό δεν πλησιάζουν καν ακόμη τους αρχικούς στόχους των αναλυτών.

Σήμερα ήταν σειρά των Intralot και Austriacard να αναβαθμιστούν από τη Euroxx με υψηλότερες τιμές στόχους.

Στο ταμπλό το αίσθημα νωχελικότητας διατηρήθηκε και χθες χωρίς καμία διάθεση risk on και τους τζίρους να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

«Μπορεί η αγορά μας να μην έκλεισε στα υψηλά της παρόλα αυτά κατάφερε για ακόμα μία εβδομάδα να κλείσει με κέρδη κρατώντας χαρακτήρα σε σχέση με τις ξένες αγορές. Ο τραπεζικός ήταν αυτός που έκλεισε με απώλειες παρόλα αυτά ήταν και ο μόνος κλαδικός που κατέγραψε και νέα υψηλά έτους στις αρχές της εβδομάδας. Συνάμα οι αποκοπές μερισμάτων κλέβουν πόντους από τον ΓΔ με την Δευτέρα να είναι χωρίς μέρισμα (0,34) και η Εθνική με μόνο μέλημα πλέον το πακέτο του φθινοπώρου», αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

Μένοντας στα τραπεζικά, ολοταχώς προχωρεί το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας με στόχο τη συγχώνευσή τους περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ενιαίου σχήματος τον Οκτώβριο.

Οι τζίροι σε χαμηλές πτήσεις λόγω καλοκαιριού και χωρίς ιδιαίτερα επιχειρηματικά νέα με την αγορά να περιμένει τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών την εβδομάδα που έρχεται. Από αυτές θα εξαρτηθεί αν ο τραπεζικός καταφέρει ακόμα μία φορά να δοκιμάσει την ζώνη του 1.350.

Ο ΓΔ υποχωρεί και σήμερα κόντρα στο διεθνές ρεύμα κατά 0,19% στις 1.465,20 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 8,5 εκατ. ευρώ λόγω πακέτων σε ΟΠΑΠ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,35% και ο τραπεζικός 0,30% στις 1.275,66 μονάδες.

Ο ΔΤΡ συμπληρώνει αρνητικό 6/6και ουσιαστικά όπως έδωσε κέρδη τις προηγούμενες ημέρες τα τράβηξε όλα πίσω. Η Πειραιώς συνεχίζει σε ρυθμούς διόρθωσης με αρνητικό 6/6 και νέες απώλειες 0,19% στα 3,771 ευρώ, με την ΕΤΕ στο -0,20% και τη Eurobank στο -0,68% και τα 2,036 ευρώ. Απώλειες και για την Alpha Bank στο -0,42% και τα 1,659 ευρώ. Ανοδικά από την άλλη η Optima στα 12,24 ευρώ.

Απώλειες για Metlen, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ. Πακέτα 5,3 εκατ. ευρώ σε ΟΠΑΠ. Κέρδη για Aegean και Viohalco με την ΕΧΑΕ στο 0,73% και τα 4,83 ευρώ. Συνεχίζει ανοδικά η ΕΕΕ στα 33,54 ευρώ με τα ΕΛΠΕ στο 0,21% και τα 7,315 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Νέα στεγαστικά δάνεια 930 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο – Ρίχνουν κι άλλο τα σταθερά επιτόκια

Φρέσκα κεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το νέο Elbridge Capital Fund I

ΦΠΑ και εκπτώσεις: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider