Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά τη δολοφονία του Χανίγια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά τη δολοφονία του Χανίγια
Άνοδο πάνω από 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η οποία δημιούργησε μια νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Άνοδο πάνω από 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η οποία δημιούργησε μια νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του Brent Οκτωβρίου ενισχύεται κατά 2,15% στα 79,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ έχει σημειώσει αύξηση 4,5% στις τελευταίες συνεδριάσεις. Το αμερικανικό WTI Σεπτεμβρίου αυξάνεται κατά 2,3%, στα 76,45 δολάρια το βαρέλι.

Η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κλιμακώνεται συνεχώς από το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν ένα χτύπημα της Χεζμπολάχ στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν σκότωσε 12 νέους, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τις συνεχιζόμενες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Οι αναλυτές αξιολογούν τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης και το κατά πόσον μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες επιθέσεις σε πλοία που ταξιδεύουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας ή να επηρεάσει την παραγωγή και τις εξαγωγές, ιδίως από το Ιράν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Τι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της - Τα διλήμματα απέναντι σε νίκη του Τραμπ

Χεζμπολάχ: Ο Σουκρ ήταν στο κτίριο που χτύπησαν οι Ισραηλινοί- Δεν διευκρινίζεται η τύχη του

HSBC: Στα 21,5 δισ. δολάρια τα κέρδη στο εξάμηνο - Γενναίο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider