Wall Street: Επέστρεψε σε κόκκινο έδαφος παρά τα αρχικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επέστρεψε σε κόκκινο έδαφος παρά τα αρχικά κέρδη
«Βουτιά» σχεδόν 14% για την Airbnb.

Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποτυγχάνοντας να κατοχυρώσουν την δεύτερη ημέρα ανόδου μετά το εκτεταμένο selloff της Δευτέρας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,60% ή 234,21 μονάδες, στις 38.763,45 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.199,50 μονάδες με άνοδο 0,77%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 1,05% στις 16.195,81 μονάδες.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow είχε σημειώσει ράλι άνω των 300 μονάδων. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ξεκίνησαν επίσης να διαπραγματεύονται υψηλότερα προτού βαφτούν και πάλι με «κόκκινο» χρώμα.

Η μετοχή της Nvidia κατρακύλησε κατά 3,5%, ενώ οι μετοχή της Tesla έχασε 3,4% και της Meta Platforms 0,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Airbnb έκανε «βουτιά» σχεδόν 14% μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε την Τρίτη μετά το «καμπανάκι». Ειδικότερα, η αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση ήταν 11%. Τα καθαρά κέρδη της Airbnb ανήλθαν στα 555 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση από τα 650 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ωστόσο, συνεχίστηκε η άνοδος στην απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου που αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,94%, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, τα οποία δημιούργησαν ανησυχίες για οικονομική ύφεση.

Την Τρίτη, οι δείκτες είχαν μία «δυνατή» συνεδρίαση όπου έλαβαν τη σκυτάλη του rebound από τις ευρωαγορές και τα ασιατικά χρηματιστήρια και ολοκλήρωσαν με κέρδη 1% για τον S&P και τον Nasdaq ενώ σχεδόν 300 μονάδες πρόσθεσε ο Dow Jones. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή τους από το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στα κέρδη για χρυσό δια χειρός Μέσης Ανατολής και Fed

Πετρέλαιο: Κέρδη πάνω από 2% - Ανέκαμψε από το χαμηλό εξαμήνου

Σε υψηλό 2024 η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider