Πετρέλαιο: Κέρδη πάνω από 2% - Ανέκαμψε από το χαμηλό εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη πάνω από 2% - Ανέκαμψε από το χαμηλό εξαμήνου
Ανάκαμψη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίο την Τετάρτη από το χαμηλό έξι μηνών που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ανάκαμψη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίο την Τετάρτη από το χαμηλό έξι μηνών που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα αποθέματα αργού μειώθηκαν και οι εντάσεις παρέμειναν υψηλές στη Μέση Ανατολή. Οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, παρά το αρνητικό γύρισμα της Wall Street.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 75,23 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 2,77% ή 2,03 δολαρίων ανά βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου ολοκλήρωσε στα 78,33 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,85 δολάρια ή 2,42%. Μέσα στη χρονιά, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς καταγράφει κέρδη 1,67%.

Η βενζίνη Σεπτεμβρίου βρέθηκε στα 2,35 δολάρια ανά γαλόνι με σχεδόν 3 σεντς κέρδη ή 1,34%. Το 2024, η τιμή της βενζίνης έχει ενισχυθεί κατά 12%.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2,11 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, με αύξηση 10 σεντς ή 5,07%.

Την εβδομάδα που πέρασε, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι φόβοι για ύφεση άσκησαν σημαντικές πιέσεις στην αγορά πετρελαίου, αλλά η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και οι συνεχιζόμενες περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ έβαλαν φρένο στην αύξηση των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 2024 η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Επιστροφή στα κέρδη για χρυσό δια χειρός Μέσης Ανατολής και Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider