Επιστροφή στα κέρδη για χρυσό δια χειρός Μέσης Ανατολής και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για χρυσό δια χειρός Μέσης Ανατολής και Fed
Οι traders περιμένουν περισσότερα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία για ενδείξεις σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα περικοπής του κόστους δανεισμού.

Επάνοδο στα κέρδη πραγματοποίησε ο χρυσός την Τετάρτη, που η τιμή ενισχύθηκε λόγω των αυξανόμενων στοιχημάτων για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο από Fed σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι traders περιμένουν περισσότερα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία για ενδείξεις σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα περικοπής του κόστους δανεισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην αγορά spot ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.399,38 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,3% στα 2.438,80 δολάρια. Το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 27,00 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα ισχυροποιήθηκε 1,8% στα 928,13 δολάρια και το παλλάδιο επιδόθηκε σε ράλι 2,9% στα 900,12 δολάρια.

«Πιστεύω ότι μια διόρθωση είναι πολύ πιθανή εάν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν ότι οι φόβοι για την ύφεση είναι δικαιολογημένοι... Ο χρυσός πιθανότατα θα φτάσει σε νέο υψηλό όλων των εποχών τους επόμενους μήνες» εκτιμά ο Έβερετ Μίλμαν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins. Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά καταφύγιο για τους επενδυτές, που προστρέχουν στην «αγκαλιά» του ελέω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων.

«Υπήρξε κάποια βελτίωση στην όρεξη για χρυσό στη Δύση, αλλά στην πραγματικότητα η Κίνα πρωτοστατεί και αν δεν αγοράζει, θα υπάρξει ισχυρός αντίκτυπος στη συνολική παγκόσμια ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποσχέθηκε μια «ισχυρή και αποτελεσματική» απάντηση «ανεξαρτήτως συνεπειών» για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ από το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 2024 η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κουρσκ, λόγω εισβολής ουκρανικών δυνάμεων

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη

gazzetta
gazzetta reader insider insider