Η χειρότερη εβδομάδα του χρυσού εδώ και 2 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η χειρότερη εβδομάδα του χρυσού εδώ και 2 μήνες
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Την χειρότερη εβδομάδα του εδώ και 2 μήνες (σσ: από 6 Ιουνίου) διένυσε ο χρυσός με πτώση 0,8%.

Την χειρότερη εβδομάδα του εδώ και 2 μήνες (σσ: από 6 Ιουνίου) διένυσε ο χρυσός με πτώση 0,8%, παρουσιάζοντας σταθεροποιητικές τάσεις την Παρασκευή μετά την απότομη άνοδο την προηγούμενη συνεδρίαση, που τροφοδοτήθηκε από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται όλο και πιο πεπεισμένοι ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο χρυσός στην αγορά σποτ εμφάνισε αμελητέες μεταβολές στα 2.422,99 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητα στα 2.462 δολάρια. Το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 27,29 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα διολίσθησε 0,9% στα 922,05 δολάρια, με αμφότερα τα μέταλλα να παρουσιάζουν εβδομαδιαίες απώλειες, όμως στον αντίποδα, το παλλάδιο παρά την σημερινή βουτιά 1,3% στα 910,25 δολάρια, πέτυχε εβδομαδιαία κέρδη.

«Μεσοπρόθεσμα, οι προοπτικές για τον χρυσό παραμένουν θετικές, με οποιεσδήποτε απώλειες πιθανόν να είναι βραχύβιες λόγω υποκείμενων μακροοικονομικών παραγόντων», δήλωσε ο Ζάιν Βάουντα, αναλυτής αγοράς στον OANDA. «Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ αμβλύνουν τις ανησυχίες για την ύφεση, ενισχύοντας τις τιμές του χρυσού. Επιπλέον, οι δηλώσεις από Fed δίνουν σήμα πως θα υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων» πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed είναι ολοένα και πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί αρκετά ώστε να επιτρέψει τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων ενώ θα λάβουν τα στοιχεία τους για το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα της περικοπής του κόσμους δανεισμού, όχι από την αναταραχή των χρηματιστηρίων αλλά από τα οικονομικά δεδομένα, όπως διαμηνύουν.

Η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται στον CPI των ΗΠΑ από εβδομάδα για να ιχνηλατήσουν τα επόμενα βήματα της Fed. «Διατηρούμε μια θετική άποψη για τον χρυσό ως αντιστάθμισμα έναντι των διεθνών αναταραχών. Εάν η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, πιθανώς από τον επόμενο μήνα, θα έχει νέα κέρδη το πολύτιμο μέταλλο», τονίζει ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Κοκαΐνη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ σε φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 31 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η ανανεωμένη πολιτική της Κομισιόν για κυκλική οικονομία και πράσινη ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider