Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Κέρδη 2,5% για τη UBS

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Κέρδη 2,5% για τη UBS
Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες. 

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Ο Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,41%, διατηρώντας την επιφυλακτικά θετική του τάση αυτή την εβδομάδα. Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,52%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,67%. Ο βρετανικός FTSE κινείται στο +0,53%, έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο.

Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,71%, ενώ ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,24%.

Στη Βρετανία, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 2,2% τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ωστόσο πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%. Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 2,3%.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της UBS ενισχύεται σχεδόν 2,5%, έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα του β' τριμήνου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,136 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης της τράπεζας για 528 εκατ. δολάρια.

Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ενώ η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί επίσης στα στοιχεία για την απασχόληση και το ΑΕΠ στην ευρωζώνη.

Ασία

Κέρδη εμφάνισαν στην πλειοψηφία τους τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ιάπωνα πρωθυπουργού πως εγκαταλείπει την ηγεσία του κόμματος και την εξουσία.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,54%, με τον Topix να ενισχύεται 1,11%. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη.

Ο Kospi στη νότια Κορέα ενισχύθηκε 0,88%, καθώς το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 2,5% από το 2,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2023.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,31%.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δείκτες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,39%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 μειώθηκε κατά 0,75%, φτάνοντας σε χαμηλό επτά μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider