Wall Street: Άνοδος 5x5 για τον S&P 500 χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άνοδος 5x5 για τον S&P 500 χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό
Ράλι 8% για την Kellanova μετά το deal των 36 δισ. για την εξαγορά της από την Mars.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, μετά τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που δεν προκάλεσαν έκπληξη στους επενδυτές και δείχνουν τον δρόμο στην Fed προς τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο Dow Jones σκαρφάλωσε 242 μονάδες ή 0,61%, στις 40.008 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,38% στις 5.455 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πέμπτη διαδοχική ημέρα ανόδου για τον ευρύτερο δείκτη. Ο Nasdaq αντέστρεψε τις απώλειες που σημείωνε στη διάρκεια των συναλλαγών, για να κλείσει στις 17.192 μονάδες, με οριακά κέρδη.

Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται πλέον πάνω από το επίπεδο κλεισίματος της 2ας Αυγούστου, που ήταν η τελευταία συνεδρίαση πριν το ραγδαίο selloff της 5ης Αυγούστου.

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ κινήθηκε σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις της αγοράς τον Ιούλιο, δίνοντας επιπλέον «κίνητρο» στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να χαλαρώσει την πολιτική της. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,9% σε ετήσια -ελαφρώς βραδύτερα από το 3% του Ιουνίου. Η μέτρηση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών, που έβλεπαν 0,2% και 3% αντίστοιχα. Εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, επίσης ανάλογα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η έκθεση έρχεται μια ημέρα μετά από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού ή τιμές χοντρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ο οποίος αυξήθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Kellanova, εταιρεία που παράγει τα Pringles και Pop-Tarts έκανε άλμα άνω του 7,8% αφού συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Mars, έναντι 83,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Το deal, ύψους 36 δισ. δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Mars, ξεπερνώντας και εκείνη των 23 δισ. δολαρίων της Wrigley το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ για να «διαλύσουν» το μονοπώλιο της εταιρείας

Gaming: Η αγορά βλέπει βραδεία ανάπτυξη το 2024

Wells Fargo: Όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed, θα ξαναζήσουμε ημέρες 1995

gazzetta
gazzetta reader insider insider