Gaming: Η αγορά βλέπει βραδεία ανάπτυξη το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: Η αγορά βλέπει βραδεία ανάπτυξη το 2024
Η παγκόσμια αγορά gaming θα έχει υποτονική ετήσια ανάπτυξη φέτος, εν μέσω των αδύναμων πωλήσεων των κονσολών παιχνιδιών, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Newzoo.

Η παγκόσμια αγορά gaming θα έχει υποτονική ετήσια ανάπτυξη φέτος, εν μέσω των αδύναμων πωλήσεων στις κονσόλες παιχνιδιών, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών Newzoo.

Σύμφωνα με την έκθεση, η βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί μόλις κατά 2,1% σε ετήσια βάση, με την αξία της να φτάνει στα 187,7 δισ. δολάρια. Αυτό το νούμερο είναι ελαφρώς μειωμένο από την προηγούμενη πρόβλεψη τον Ιανουάριο, που έκανε λόγο για άνοδο κατά 2,8% στα 189,3 δισ. δολάρια το 2024.

Σχεδόν οι μισές απ’ όλες τις δαπάνες για παιχνίδια το 2024 αναμένεται να προέλθουν από τις ΗΠΑ και την Κίνα, με τις ΗΠΑ να εμφανίζουν πωλήσεις 47 δισ. δολαρίων και Κίνα 45 δισ. δολάρια.

Αν και πρόκειται για βελτίωση σε σχέση με τον περσινό ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μακριά από τις «συναρπαστικές» ημέρες της πανδημίας.

GTA 6: Ο διάδοχος του Nintendo Switch αναμένεται το 2025

Παρά την υποτονική ανάπτυξη που αναμένεται το 2024, το επόμενο έτος θα είναι πιο κερδοφόρο, ανέφερε ο αναλυτής της Newzoo, Michiel Buijsman. Σημαντικές κυκλοφορίες, όπως ο διάδοχος της ναυαρχίδας της Nintendo, της κονσόλας Switch, και ένα νέο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς Grand Theft Auto, αναμένεται να ενισχύσει τις προοπτικές του κλάδου.

Τον Μάιο ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει την κυκλοφορία της επόμενης κονσόλας Switch στο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2025. Εν τω μεταξύ, η Rockstar Games της Take-Two δεσμεύτηκε να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Grand Theft Auto VI το φθινόπωρο του 2025.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι αυτές οι μεγάλες κυκλοφορίες θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, η οποία δυσκολεύεται να φτάσει την ανάπτυξη που παρατηρήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Air France και Transavia επαναλαμβάνουν τις πτήσεις τους προς την Βηρυτό

Πάνω από 840 εκατ. σήκωσαν οι ελληνικές startups στο 7μηνο

Google: Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ για να «διαλύσουν» το μονοπώλιο της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider