Wells Fargo: Όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed, θα ξαναζήσουμε ημέρες 1995

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: Όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed, θα ξαναζήσουμε ημέρες 1995
Παραλληλισμούς ανάμεσα στις μέρες του καλοκαιριού του 1995 και την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής αγοράς κάνει η Wells Fargo. 

Παραλληλισμούς ανάμεσα στις μέρες του 1995 και την τρέχουσα περίοδο που διανύει η αμερικανική αγορά, η οποία αναμένει μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Fed, κάνει η Wells Fargo.

Το καλοκαίρι του 1995, την εποχή που η Αμερική ήταν κολλημένη στους τηλεοπτικούς δέκτες παρακολουθώντας τη δίκη του ΟJ Simpson, η Federal Reserve, με επικεφαλής τότε τον Alan Greenspan, είχε επίσης ξεκινήσει έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων. Ο κύκλος του 1995 συνέπεσε με τον αποπληθωρισμό και μια ήπια οικονομική προσγείωση που, κυρίως, δεν μετατράπηκε σε ύφεση, σημειώνει το MarketWatch.

«Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, τις οποίες ο κύκλος του 1995 θα μπορούσε να προσφέρει ως έναν πιθανό οδικό χάρτη για τα εταιρικά κέρδη και τις τιμές των μετοχών τα επόμενα τρίμηνα», δήλωσε ο Κρις Χάβερλαντ, παγκόσμιος στρατηγικός μετοχών του Wells Fargo Investment Institute.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, οι επενδυτές θα υπέγραφαν ευχαρίστως για να ξαναζήσουν αυτό που συνέβη τότε. Τα κέρδη για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 αυξήθηκαν κατά 12% το έτος μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων. Ο S&P 500 εκτινάχθηκε περισσότερο από 40% στους 18 μήνες μετά, αν και η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση δεν αυξήθηκε τόσο πολύ.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες πρωτοστάτησαν τότε και ο Χάβερλαντ αναφέρει ότι η απόδοση θα μπορούσε να επαναληφθεί τώρα. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι τότε ο τεχνολογικός κλάδος υπεραπέδωσε οδηγώντας στην πρώτη μείωση των επιτοκίων, αλλά στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε τους επόμενους έξι έως 12 μήνες, προτού ηγηθεί ξανά των κερδών.

«Εάν ο κλάδος ακολουθήσει παρόμοια πορεία κατά τον επερχόμενο κύκλο χαλάρωσης, θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για αναβάθμιση ακόμη και αν ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες για ανάπτυξη πάνω από την μέση τάση της αγοράς», προσθέτει.

Ομολογουμένως, ο τρέχων κύκλος νομισματικής πολιτικής είδε μια πολύ υψηλότερη κορύφωση του πληθωρισμού και η Fed διατήρησε τα επιτόκια σε επίπεδα αιχμής για πολύ περισσότερο.

«Ακόμα κι έτσι, πιστεύουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αποφύγει την ύφεση και θα ενισχυθεί σταδιακά μέχρι το 2025. Αυτό, μαζί με ευκολότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες, θα υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη των εταιρικών κερδών, την ενίσχυση των μετοχών και την ευνοϊκή μας θέση προς τις εταιρείες υψηλής ποιότητας ανάμεσα στις αμερικανικές large-cap μετοχές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Mars κάνει δικά της τα Pringles - Deal 36 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Kellanova

Gaming: Η αγορά βλέπει βραδεία ανάπτυξη το 2024

Μπόστιτς (Fed): Ερχεται η μείωση επιτοκίων - Χρειάζονται λίγα ακόμα στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider